Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικογένεια Καρνέση: Πώς ξεκίνησε ο «πόλεμος» - Η επιστολή του «καπετάν» Σπύρου και τα «φίδια»

Οικογένεια Καρνέση: Πώς ξεκίνησε ο «πόλεμος» – Η επιστολή του «καπετάν» Σπύρου και τα «φίδια»

Η κόντρα ανάμεσα στην οικογένεια Καρνέση ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο με εκατέρωθεν αγωγές.

Η οικογένεια Καρνέση φαίνεται πως είχε εξαιρετικές σχέσεις μέχρι πριν από έναν χρόνο όταν όλα άλλαξαν και ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ των αδελφών για τη διαχείριση της εταιρείας.

Η διαμάχη ξεκίνησε εξαιτίας της εμφάνισης του γιου του Σπύρου Καρνέση, Νικόλα, στη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων του ομίλου στη Γλυφάδα, όπου και έγινε το μακελειό και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η Μαρία Καρνέση και ο Αντώνης Βλασσάκης.

«Αισθάνθηκα ότι όλα τα χρόνια της ενεργού ζωής μου ζέσταινα στον κόρφο μου ιοβόλους όφεις»

Όπως αναφέρει το Star, ο γαμπρός Αντώνης Βλασσάκης πίστευε ότι ο πατέρας και ο γιος θα οδηγήσουν τις αδελφές σταδιακά στην έξοδο από την εταιρεία.

Τα γραφεία της εταιρείας της οικογένειας Καρνέση που έγινε το μακελειό

Τελικά, ο γιος του Σπύρου Καρνέση έφυγε από την εταιρία, μην αντέχοντας τον πόλεμο που του έκαναν οι θείες του.

Ο Σπύρος Καρνέσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του και ζήτησε από τα αδέρφια του εξηγήσεις με τις αδελφές του Μαρία και Δέσποινα, αλλά και ο γαμπρός του να του απαντούν με αγωγή ζητώντας του 325 εκατομμύρια δολάρια για να αποχωρήσουν από τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Ο Σπύρος Καρνέσης απάντησε σε σκληρή γλώσσα και έδειξε ως υπαίτιο της αγωγής τον άντρα της Δέσποινας, Αντώνη Βλασσάκη, πιστεύοντας ότι τις στρέφει εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη νομική του πρόταση τον αποκαλεί «ξένο» και ως  «μη υπάρχων».

Τα «φίδια»

«Αισθάνθηκα ότι όλα τα χρόνια της ενεργού ζωής μου ζέσταινα στον κόρφο μου ιοβόλους όφεις. Οποία θλίψις!», ανέφερε τότε ο Σπύρος Καρνέσης.

«Οι αγωγές δεν ήταν απλώς μία αδιάντροπη και χονδροειδής απόπειρα για την απόσπαση χρημάτων από εμένα, αλλά μία απίστευτη σκευωρία εσχάτης προδοσίας, που αποδεικνύει ότι οι ενάγοντες είναι τόσον αδίστακτοι, ώστε να είναι ικανοί για όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγωγή του ο «πατριάρχης» της οικογένειας Καρνέση.

Ο Σπύρος Καρνέσης και οι αδελφές του

«Θα ήθελα να υποδείξω στους ενάγοντες να παραιτηθούν από τις αγωγές τους  και να μου παραδώσουν τις όποιες μετοχές που οι ενάγουσες αδερφές μου έχουν ως τυπικές μέτοχοι (ως και οι ίδιες συνομολογούν) σε όλες τις εταιρίες μου, μεταξύ των οποίων της EPC και της ELKA Λονδίνου, για να λήξει η μεταξύ μας διένεξη. Και ο Θεός ας τις συγχωρέσει!», σημείωσε ακόμα.

Η επιστολή του Σπύρου Καρνέση

Στην επιστολή του  Σπύρου Καρνέση, που έστειλε τον περασμένο Μάιο στις αδερφές του, για να του επιστρέψουν τις μετοχές, υπογράμμιζε πως «έφθασε ο καιρός να σας ζητήσω να μου επιστρέψετε άμεσα το σύνολο των μετοχών των εταιριών μου, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούσατε για μένα».

Ο Σπύρος Καρνέσης ζήτησε να επικοινωνήσουν με τον γιο του Νικόλα για την επιστροφή των μετοχών. Είναι ένα από τρία παιδιά του, καθώς έχει άλλες δύο κόρες.

Δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη έχει η Μαρία Καρνέση. Τα παιδιά αυτά δεν ασχολούνται με τη ναυτιλία.

Ο Προκόπης Καρνέσης έχει έναν θετό γιο,  οποίος έχει δική του ναυτιλιακή εταιρία,  ενώ η Δέσποινα Καρνέση δεν έχει παιδιά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024