Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικογένεια Καρνέση: Νέα στοιχεία για το μακελειό στη Γλυφάδα - «Πάω να καθαρίσω γιατί είπαν ότι θα με κάψουν»

Οικογένεια Καρνέση: Νέα στοιχεία για το μακελειό στη Γλυφάδα – «Πάω να καθαρίσω γιατί είπαν ότι θα με κάψουν»

Τα 2.000.000 ευρώ και οι «παράπλευρες απώλειες» λόγω πανικού - Τα αναπάντητα ερωτήματα και το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την περίπλοκη υπόθεση

Φως στη σκοτεινή υπόθεση του μακελειού στη Γλυφάδα, το οποίο βύθισε στο πένθος την οικογένεια Καρνέση, επιχειρούν να ρίξουν οι Αρχές, με τα αναπάντητα ερωτήματα να παραμένουν πολλά. 

Το κίνητρο της επίθεσης έχει λεχθεί ότι είναι το ότι ο δράστης είχε ειδοποιηθεί να εγκαταλείψει ένα σπίτι που φέρεται να του είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια για να διαμένει σε αυτό. Ούτε αυτό, ωστόσο, δεν έχει επαληθευτεί, όπως και πολλά άλλα στην σκοτεινή αυτή υπόθεση. Από την εταιρεία, δε, απαντούν ότι «ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

«Η Μαρία Καρνέση κλείδωσε την πόρτα, που σημαίνει ότι ένιωθε ότι κινδυνεύει από τον δράστη»

Το MEGA, αναζητώντας το κίνητρο της επίθεση, διερωτάται εάν είναι δυνατόν το έγκλημα να σχετίζεται με ένα σπίτι, εφόσον ο δράστης είχε 2.000.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις;

Κατά το ρεπορτάζ του, οι μαρτυρίες λένε ότι έλεγε σε κάποιους ανθρώπους ότι «θα πάω να καθαρίσω γιατί θα με πετάξουν έξω από το σπίτι, γιατί, όπως μου λένε, θα με ΄΄κάψουν΄΄». Εν τέλει, εάν δεν του είχε παραχωρηθεί κάποιο σπίτι, τότε σε ποιο σπίτι είχε αναφερθεί ο δράστης;

Όπως τονίζεται, αναμένεται να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου του δράστη και, εάν ισχύουν αυτά που λέγονται για τα χρήματα που είχε, τότε τα πράγματα περιπλέκονται.

Αναπάντητα ερωτήματα

Τι μπορεί, λοιπόν, να όπλισε το χέρι του δράστη; Στόχος του δράστη, όπως επισημαίνεται, είναι η Μαρία Καρνέση, την οποία πυροβολεί εξ επαφής στα μάτια. «Δεν είναι μόνον αυτό, κάτι της έχει πει και κάτι του έχει απαντήσει…», αναφέρεται για τη συνάντηση του δράστη και της Μαρίας Καρνέση πριν από το έγκλημα, δηλαδή προτού ο δράστης φύγει για να πάει να οπλιστεί, να επιστρέψει και να σκορπίσει τον θάνατο.

Και όχι μόνον αυτό, η Μαρία Καρνέση κλείδωσε την πόρτα, που σημαίνει ότι ένιωθε ότι κινδυνεύει από τον δράστη. «Επί χρόνια συνεργαζόταν με αυτόν τον άνθρωπο -επειδή ήταν επιστάτης, οικονομικός συνέταιρος ή οτιδήποτε άλλο- και κλείδωσε την πόρτα. Το ήξερε καλά, άρα ήξερα ότι εκείνη τη στιγμή αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει κακό. Παρότι δεν είχε μαζί του όπλο ήταν πήγε».

Η στάση του κατά τη διάρκεια της επίθεσης είναι άλλη απέναντι στην Δέσποινα Καρνέση. Σχεδόν την προστατεύει, ενώ οι άλλοι δυο θάνατοι φαίνεται ότι έγιναν πάνω στον χαμό που επικρατούσε. Δεν στόχευε αυτά τα άτομα, στόχευε τη Μαρία Καρνέση.

Τρία στοιχεία

Από την άλλη, άλλες πληροφορίες λένε ότι ο δράστης δεν είχε απολυθεί τούτες τις μέρες, αλλά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Οι Αρχές ζητούν απαντήσεις βάσει των παρακάτω τριών θεμάτων που έχουν προκύψει:

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ο Αιγύπτιος απολύθηκε στις 31 Μαρτίου του 2023. Για ποιο λόγο παρέμενε ενεργοποιημένη η κάρτα παρότι έχει απολυθεί εδώ και ένα χρόνο;
  • Ο Αιγύπτιος φαίνεται να είχε στενή σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Μάλιστα, είχαν πάει και μαζί διακοπές στην Πελοπόννησο και σε νησί. Τι άλλαξε και διαταράχθηκαν αυτές οι σχέσεις;
  • Η αντίδραση της Μαρίας Καρνέση, το γεγονός δηλαδή ότι κλείδωσε την πόρτα, δείχνει ανθρώπους που είχαν μια πρόσφατη φιλονικία. Υπήρξε μια ένταση η οποία μεταφέρθηκε στα γραφεία;

Ο 76χρονος «Άρης», αιγυπτιακής καταγωγής, σκόρπισε τον θάνατο στη ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers

Τα θύματα της επίθεσης ήταν η 77χρονη ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Βλασάκης 80 ετών, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι ένας πρώην καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης 75 ετών, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024