Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ο Πούτιν προτιμά τον Μπάιντεν από τον Τραμπ - Είναι «πιο προβλέψιμος»

Ρωσία: Ο Πούτιν προτιμά τον Μπάιντεν από τον Τραμπ – Είναι «πιο προβλέψιμος»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προτιμά ως πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν από τον Ντόναλντ Τραμπ, αν και δηλώνει διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Sputnik/Sergei Ilyin/via Reuters) είπε χθες Τετάρτη πως προτιμά τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ επειδή είναι «πιο προβλέψιμος» σε σύγκριση με τον ρεπουμπλικάνο πρώην ένοικο του Λευκού Οίκου.

«Είναι πιο έμπειρος και πιο προβλέψιμος, ένας πολιτικός της παλιάς σχολής»

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου ρωτήθηκε «ποιος θα ήταν καλύτερος» για τη Ρωσία, ο δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν ή ο ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Μπάιντεν», απάντησε ο Πούτιν και εξήγησε τους λόγους: «Είναι πιο έμπειρος και πιο προβλέψιμος, ένας πολιτικός της παλιάς σχολής», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σαρωτικός

O Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν σαρωτικός την προηγούμενη εβδομάδα στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε σε δυτικό μέσο από το 2021, καθώς αποφάσισε να μιλήσει στον αμερικανό συντηρητικό δημοσιογράφο, Τάκερ Κάρλσον, μία συνέντευξη που ήταν γεμάτη μηνύματα προς τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας διεμήνυσε ότι «η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αδύνατη και το ΝΑΤΟ πρέπει ν’ αποδεχτεί τα εδαφικά κέρδη της Μόσχας εκεί», και έκανε λόγο για «κραυγές» σχετικά με μια στρατηγική ήττα της χώρας του στο πεδίο της μάχης, υπογραμμίζοντας πως «αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί» (περισσότερα εδώ).

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024