Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όποιος θέλει να είναι προοδευτικός, δεν επιτίθεται σε ευρωβουλευτές, ανεξάρτητες αρχές και δημοσιογράφους

Όποιος θέλει να είναι προοδευτικός, δεν επιτίθεται σε ευρωβουλευτές, ανεξάρτητες αρχές και δημοσιογράφους

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου, αλλά ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους εντοπίζουν τα «κακώς κείμενα» με το κράτος δικαίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή υπερασπίστηκε τον προοδευτικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου και την καθιέρωση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όντως είναι μια ώριμη μεταρρύθμιση και ένας αναγκαίος θεσμικός εκσυγχρονισμός.

Γι’ αυτό και ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών δυνάμεων στηρίζει αυτή τη μεταρρύθμιση, αποφεύγοντας ένα δρόμο «αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευσης».

Όμως, την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το βήμα της Βουλής για να επιτεθεί σε όσους σήμερα αναδεικνύουν τα ζητήματα κράτους δικαίου.

Όπως ακριβώς είχαν και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επιτέθηκε στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Μπορεί να μην μίλησε για «ανθελληνικό» ψήφισμα όπως είχε κάνει ο κ. Σκέρτσος, αλλά το νόημα ήταν το ίδιο.

Δηλαδή, για άλλη μια φορά αρνήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε μια ευρύτερη συμμαχία πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, μια συμμαχία που περιλαμβάνει τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, ως προς την κατάσταση των θεσμών στην Ελλάδα.

Ερωτήματα που αφορούν το πρωτοφανές σκάνδαλο να παρακολουθούνται με παράνομο λογισμικό πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, υπουργοί και επιχειρηματίες, με την ευθύνη για αυτές τις παρακολουθήσεις να βαραίνει το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτήματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στην άσκηση των καθηκόντων από αγωγές SLAPP σε βάρος τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχει κάνει ο ανιψιός και πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ή από απειλές. Ερωτήματα που αφορούν απόπειρες χειραγώγησης της ενημέρωσης από κυβερνητικές παρεμβάσεις όπως ήταν η «Λίστα Πέτσα».

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να επικαλέστηκε την έκθεση του Economist Intelligence Unit για την κατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, αλλά δεν έκανε καν τον κόπο να σημειώσει ότι π.χ. τα προβλήματα με την ελευθερία του Τύπου και τις εξοντωτικές αγωγές τα αναφέρει και αυτή η έκθεση.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι φιλελεύθερος ή προοδευτικός «α λα καρτ». Διαφορετικά, υπάρχει ο υπαρκτός κίνδυνος αναγκαίες πρωτοβουλίες όπως αυτή που ψηφίζεται στη Βουλή να θεωρηθούν μια προσπάθεια να μετατοπιστεί η προσοχή από τομείς και πεδία όπου οι θεσμοί δεν λειτουργούν και δη με κυβερνητική ευθύνη.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024