
Ράμα: Θέμα δικαιοσύνης η υπόθεση Μπελέρη – Μάθετε να σέβεστε τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα
Ο Έντι Ράμα δήλωσε στις Βρυξέλλες πως ο τρόπος που βλέπει το ζήτημα Μπελέρη η Ελλάδα είναι «εντελώς παραληρηματικός και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα»
Μαθήματα δικαιοσύνης προς τους Έλληνες «παρέδωσε» ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, από το πάνελ της 585ης συνόδου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Κομισιόν για τα υποψήφια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.
Μετά από ερώτηση που δέχτηκε σε σχέση με τις ελληνικές αντιδράσεις στη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, ο Αλβανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ο εκπρόσωπος της Ελλάδας το κάνει να φαίνεται σαν η Αλβανία να είναι Σιβηρία και ότι κάποιος στη Σιβηρία κρατείται όμηρος ενός αδίστακτου αιμοσταγούς καθεστώτος».
Και προσέθεσε πως «απλά επειδή είναι Έλληνας υπήκοος, αυτό πρέπει να είναι λόγος να σημάνουμε συναγερμό στον κόσμο, ότι η Αλβανία δεν είναι Αλβανία αλλά Σιβηρία».
«Θα απαντήσω πολύ απλά. Ο τρόπος που το βλέπετε είναι εντελώς παραληρηματικός, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αν υπήρχε λίγη αλήθεια σε όλο αυτό, πιστεύετε ότι αυτή η πόλη θα ήταν σιωπηλή και δεν θα είχε πει μια κουβέντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάποιο άλλο κράτος- μέλος;», αναρωτήθηκε.
«Μάθετε να σέβεστε τη δικαιοσύνη στη χώρα σας»
Ο Έντι Ράμα επανέλαβε πως «είναι ένα θέμα δικαιοσύνης σε μια κυρίαρχη χώρα, όπου η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης είναι εκείνη για την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση μας επαινεί περισσότερο. Και κανείς τελικά στην Αλβανία δεν είναι πάνω από τον νόμο, είτε είσαι πλούσιος είτε φτωχός, είτε πολιτικός είτε απλός πολίτης, είτε Έλληνας πολίτης ή όχι», υποστήριξε.
Μάλιστα, τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος να φέρνουμε όλο αυτό το βαλκανικό δράμα και τραύμα στις Βρυξέλλες, γιατί ακούγεται ως κάτι πολύ μακρινό από αυτό που κάνει την Ευρώπη αυτό που πραγματικά είναι».
«Εγγυώμαι στον Έλληνα φίλο και σε όποιον άλλο Έλληνα σκέφτεται έτσι ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, πως είναι θέμα δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη θα απαντήσει στο τέλος», δήλωσε θεσμικά στην αρχή, για να «κουνήσει το δάχτυλο» στη συνέχεια: «Μάθετε να σέβεστε τη δικαιοσύνη στη χώρα σας και σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
- Παρίστανε τον ασφαλιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους – Τους αποσπούσε χρήματα και χρυσαφικά
- Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 3-0: Στο «κυνήγι» της Άρσεναλ με «τριάρα» οι «Πολίτες»
- Γιατί όλο και περισσότεροι τουρίστες στρέφονται προς τα ψυχρά κλίματα αυτό το καλοκαίρι
- Αναφορές για βάση ειδικών αποστολών του Ισραήλ σε έρημο του Ιράκ – Επιτέθηκαν σε μη εμπόλεμα μέρη
- Αντζελίνα Τζολί εναντίον Μπραντ Πιτ σημειώσατε 1 – Δικαστικό μπλόκο στον λυσσαλέο πόλεμο των ροζέ
- Από την πανούκλα μέχρι τον Χανταϊό: Οι πλωτές καραντίνες και η μακρά ιστορία των κρίσεων στη θάλασσα


