Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ένταση και δακρυγόνα στην πορεία ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Θεσσαλονίκη: Ένταση και δακρυγόνα στην πορεία ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στη διάρκεια της πορείας διαδηλωτές και αστυνομικοί των ΜΑΤ ήρθαν σε κοντινή απόσταση και ακολούθησαν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα

Ένταση με δακρυγόνα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η ένταση και τα επεισόδια έλαβαν χώρα μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, τα επεισόδια σημειώθηκαν στην «ουρά» της πορείας κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στη διάρκεια της πορείας διαδηλωτές και αστυνομικοί των ΜΑΤ ήρθαν σε κοντινή απόσταση και ακολούθησαν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thestival.gr, oι αστυνομικοί των ΜΑΤ για να περιορίσουν την κλιμάκωση της έντασης έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το ΕΒΕΘ, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτήριο.

Άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους βγήκαν από την πορεία και πέταξαν πέτρες προς αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε και ένα πυροσβεστήρα, ενώ κάποια άτομα έβαλαν φωτιές στο κάδο στην οδό Εγνατία.

Αυτή την ώρα το κλίμα είναι τεταμένο πέριξ του ΑΠΘ με ομάδα ατόμων να πετούν αντικείμενα και πέτρες προς τις δυνάμεις στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Πεδίο μάχης το ΑΠΘ

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί τόσο η περιοχή περιμετρικά του ΑΠΘ όσο και εντός του campus.

Αμέσως διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν εντός του χώρου του ΑΠΘ και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν. Η ομάδα ατόμων κλείστηκαν μέσα στις σχολές της Φιλοσοφικής και της Νομικής και έβαλαν στις εισόδους καθίσματα και γραφεία καθηγητών, προκειμένουν να απωθήσουν τις ομάδες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Φιλοσοφική Σχολή και στο κυλικείο της Νομικής στο ΑΠΘ βρίσκονται πάνω από 80 άτομα, τα οποία πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα, καπνογόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Αστυνομικές αρχές έχουν περικυκλώσει το κτίριο της Φιλοσοφικής, ενώ εντός του χώρου του πανεπιστημίου έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό.

Πορεία στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το νέο ραντεβού στους δρόμους είχε δοθεί για σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα (Προπύλαια) στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), στην Πάτρα (πλ. Γεωργίου), στα Γιάννενα (Περιφέρεια) και σε άλλες μεγάλες πόλεις ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δεκάδες ανώτατες σχολές.

Sports in

Ντάγκλας Λουίζ: «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»

Ο Ντάγκλας Λουίζ μίλησε για την ήττα της Άστον Βίλα από την Μπράιτον, αλλά και για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024