Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν τα φαλτσοσφυρίγματα επισκιάζουν τα αστέρια

Όταν τα φαλτσοσφυρίγματα επισκιάζουν τα αστέρια

Ακόμη και στον μαγικό κόσμο του Champions League καμιά φορά η σφυρίχτρα γίνεται το… επίκεντρο

Πάντα οι διαιτητικές αποφάσεις στο ποδόσφαιρο θα περνάνε από το μικροσκόπιο. Άλλωστε είναι αυτές οι οποίες πολλές φορές μπορούν να κρίνουν ένα τελικό αποτέλεσμα, έναν τίτλο τους κόπους και τον ιδρώτα μιας ολόκληρης χρονιάς.

Από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέχρι και το κορυφαίο επίπεδο ο διαιτητής είναι αυτός που θα βρεθεί στο επίκεντρο για κάποιο ενδεχόμενο φαλτσοσφύριγμα του.

Και αν κάποιες φορές το κοινό διχάζεται για το αν έπραξε σωστά η όχι υπάρχουν και οι στιγμές που τα πράγματα είναι ολοφάνερα. Και ειδικά όταν πρόκειται για την κορυφαία ευρωπαϊκή σκηνή (αυτή του Champions League) τότε «χτυπά» άσχημα στο… μάτι.

Έτσι λοιπόν με αφορμή το ακυρωθέν γκολ της Λειψίας στον χθεσινοβραδινό ματς κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης to10.gr έψαξε και σας παρουσιάζει έξι παρόμοιες διατητικές αποφάσεις στις οποίες όλο ο ποδοσφαιρκός πλανήτης έμεινε με την… απορία του τι σφυρίχτηκε.

1) Τσέλσι – Μπαρτσελόνα – Τα όργια του Όβρεμπο έκοψαν τα «φτερά» των Μπλε

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα διατητικά σκάνδαλα στην ιστορία του Champions League. Στην Τσέλσι ακόμα και σήμερα, σε κάθε σκέψη εκείνου του ματς, να… βγάζουν καπνούς με όσα βίωσαν από την διαιτησία και πιο συγκεκριμένα από τον Τομ Χένινγκ Όβρεμπο.

«Όλα θα ήταν πιο εύκολα για το διαιτητικό τιμ αν δεν είχε μπει εκείνο το τρομερό γκολ του Ινιέστα και απλά είχε περάσει η Τσέλσι στον τελικό. Θα τα συζητούσαν όλα οι οπαδοί της Τσέλσι στην παμπ μετά το ματς, αλλά δεν θα τους ένοιαζαν οι… πέντε – έξι περιπτώσεις που αισθάνθηκαν ότι αδικήθηκαν.

Δεν θεωρώ ότι έπρεπε να δοθούν τόσα πέναλτι όσα πίστευε ο κόσμος των “μπλε”, αλλά όντως, έπρεπε σε κάποια φάση να δοθεί πέναλτι. Δέχθηκα τρομερή πίεση για τα πέναλτι και ίσως γι’ αυτό να επέλεξα να είμαι πιο αυστηρός. Οπότε ίσως αυτό να με επηρέασε», είχε αναφέρει σε συνέντευξη του πριν από λίγα χρόνια ο Οβρέμπο.

2) Ντόρμουντ – Μάλαγα – Oύτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις παίκτες οφσάιντ!

Τον Απρίλιο του 2013 ο Φελίπε Σαντάνα ο οποίος πέρασε και από τα μέρη μας (με την φανέλα του Ολυμπιακού) έστελνε αν και από θέση οφσάιντ την Ντόρμουντ στους «4» του Champions League, ολοκληρώνοντας έτσι μια επική ανατροπή επί της Μάλαγα με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (3-2).

3) Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα – Το γκολ «φάντασμα» του Ίμπρα

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα διασταύρωσαν τα ξίφη τους τον Απρίλιο του 2013 στην φάση των «8» του Champions League. Ο πρώτος αγώνα έλαβε χώρα στο Παρίσι με τον Ιμπραχίμοβιτς να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 79′ όντας ξεκάθαρα εκτεθειμένος.

4) Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης – Το αμφιλεγόμενο γκολ του Ράμος στον τελικό του Μιλάνο

Η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το τρόπαιο του Champions League για ενδέκατη φορά στο Μιλάνο το 2020, αλλά το πέτυχε με αμφιλεγόμενο τρόπο. Η ομάδα του Ζιντάν θριάμβευσε στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά είχε πάρει το προβάδισμα με ένα γκολ του Ράμος, το οποίο θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ.

5) Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν – Η μυθική ανατροπή των «μπλαουγκράνα» επισκιάστηκε από την σφυρίχτρα του Αϊτέκιν 

Το 2017 η Μπαρτσελόνα έκανε πραγματικότητα την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Champions League. Έχοντας δεχθεί τέσσερα γκολ στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία η τρομερη παρέα του Λιονέλ Μέσι βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο η Μπάρτσα διέψευσε κάθε προγνωστικό και με το μυθκό 6-1! ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση για τους «8» του Champions League.

Η εν λόγω αναμέτρηση μπορεί να πέρασε στο πάνθεον των comeback, αλλά ο Ντενίζ Αϊτεκίν και οι αποφάσεις του στα δύο πέναλτι της Μπαρτσελόνα για το 3-0 και το 5-1, προκάλεσαν αρκετή συζήτηση με την UEFA τρια χρόνια αργότερα να παραδέχεται τα λάθη του Γερμανού ρέφερι.

6) Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου – Όταν ο Κάσαϊ έχασε την… μπάλα

Τον Απρίλιο του 2017 Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου μετρούσαν τις δυνάμεις τους στην φάση των «8» του Champions League. Το τέλος της βραδιάς βρήκε θριαμβευτές του Μαδριλένους με 4-2, ωστόσο οι αποφάσεις του ρέφερι Κάσαϊ ξεσήκωσαν θυέλλα αντιδράσεων από πλευράς Μπάγερν.

Ο Ούγγρος απέβαλε άδικα στο 84′ τον Βιδάλ, ενώ τα δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο προήλθαν από θέση οφσάιντ.

«Ένα παιχνίδι με αυτή την ένταση δεν μπορεί να αποφασιστεί από τον διαιτητή» δήλωσε ο τεχνικός της Μπάγερν, προσθέτοντας ότι οι διαιτητές απαιτείται να έχουν την βοήθεια του βίντεο για τις αμφισβητούμενες φάσεις.

«Η κάρτα στον Αρτούρ (Βιδάλ) δεν ήταν και στη συνέχεια δύο γκολ από τον Κριστιάνο ήταν οφσάιντ», είπε. «Δεν είμαστε ευτυχείς γι΄ αυτό. Σε έναν προημιτελικό πρέπει να έχεις ένα διαιτητή με μεγαλύτερη ποιότητα. Ήρθε η ώρα για την εισαγωγή βίντεο που θα βοηθά τους διαιτητές», τόνισε ο τότε τεχνικός της Μπάγερν, Κάρλο Αντσελότι.

Αρκετά πιο σκληρός με τον διαιτητή ήταν ο πρόεδρος των Βαυαρών, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε. «Η αποβολή του Αρτούρο δεν ήταν καν φάουλ. Αυτός ήταν ένας δολοφόνος», τόνισε ο «Κάλε».

Και πρόσθεσε: «Έπρεπε να παίξουμε με δέκα παίκτες απέναντι σε μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, κι αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα. Το δεύτερο και το τρίτο γκολ του Ρονάλντο δεν έπρεπε να μετρήσουν, ήταν οφσάιντ».

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024