Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναιτωλικός – Άρης 0-1: Bέλεθ και... φουλ για τελικό!

Παναιτωλικός – Άρης 0-1: Bέλεθ και… φουλ για τελικό!

Με γκολ του Φραν Βέλεθ ο Άρης επικράτησε εκτός έδρας του Παναιτωλικού με 1-0 και βρίσκεται με το 1.5 πόδι στον τελικό του Κυπέλλου.

Πιο κοντά στο όνειρο ο Άρης. Το σύνολο του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον Παναιτωλικό και πλέον είναι το ακλόνητο φαβορί ώστε να επιστρέψει σε έναν τελικό Κυπέλλου μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Φραν Βέλεθ, ο οποίος όχι μονάχα έκανε εξαιρετική δουλειά αμυντικά, αλλά και στο 64ο λεπτό μπόρεσε να πετύχει με κεφαλιά το νικητήριο γκολ, έπειτα από την ασίστ του Μάνου Γκαρθία.

Στις 6/3 η ρεβάνς στο «Κλ.Βικελίδης».

Πως παρατάχθηκαν

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Κουέστα με τους Βέλεθ, Μπράμπετς, Μοντόγια και Ουντομπάτζο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Βερστράτε και Νταρίντα στον άξονα με τους Σουλεϊμάνοφ και Σαβέιρο στα δύο άκρα της επίθεσης. Μοναδικό προωθημένος ο Μορόν με τον Μανού Γκαρσία πίσω του. Η 11αδα του Παναιτωλικού: Τσάβες, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς, Λιάβας, Χουάνπι, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια, Πέδρο.

Εκρηκτικό ξεκίνημα από τον Παναιτωλικό

Αγωνιζόμενος στην έδρα του και έχοντας την στήριξη του κόσμο του ο Παναιτωλικός μπήκε με το πόδι στο… γκάζι σφυροκοπώντας την άμυνα του Άρη. Αρχικά με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Σενγκέλια προσπάθησε να πιάσει απροετοίμαστο τον Κουέστα, με τον Ισπανό κίπερ να δηλώνει «παρών» και να απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο 32χρονος χρειάστηκε ξανά να παρέμβει και μάλιστα δις. Ο Τορεχόν έκανε την κεφαλιά ο Κουέστα απομάκρυνε, με τον άσο του Παναιτωλικού να δοκιμάζει ξανά στην επαναφορά με την κατάληξη να είναι η ίδια.

Πήρε μέτρα και απείλησε στη συνέχεια ο Άρης

Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι αποκτούσαν ρυθμό και έδειχναν να πατούν καλύτερα στο χορτάρι. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου επισκέπτονταν την περιοχή των γηπεδούχων με χαρακτηριστική ευκολία και στο 30’ λίγο έλειψε να βρουν δίχτυα.

Ο Μπράμπετς βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή από σέντρα του Σουλεϊμάνοφ, πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε άουτ τη μπάλα. Η τελευταία μεγάλη στιγμή του πρώτου 45λεπτου άνηκε και πάλι στον Άρη με τον Μανού Γκαρθία να βρίσκει υπέροχα τον Σαβέιρο μέσα στην περιοχή, ωστόσο αυτός νικήθηκε από τον Τσάβες στο τετ α τετ.

Χαμηλός ο ρυθμός στην επανάληψη – Προβάδισμα πρόκρισης με Βέλεθ

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» η μια την άμυνα της άλλης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έψαχναν με μεγαλύτερο ζήλο το γκολ και το πέτυχαν στην φάση του 64′.

Ο Μάνου Γκαρθία έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Βέλεθ έκανε την κίνηση από πίσω και στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Άρης απέκτησε παθητικό ρόλο στοχεύοντας κυρίως να γίνει απειλητικός προς την εστία των γηπεδούχων μέσα από αντεπιθέσεις. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες, οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και ο χρόνος κυλούσε υπέρ της ομάδας του Άκη Μάντζιου.

Στο 92′ ο Διαμαντόπουλος έδειξε κόκκινη κάρτα στον Μαυρία για ένα δυνατό μαρκάρισμά του. Ωστόσο, ειδοποιήθηκε από τον VAR, τσέκαρε τη φάση και άλλαξε την αρχική του απόφαση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς, Λιάβας, Χουάνπι, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια, Πέδρο.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Βερστράτε, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024