Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποψήφιος για την Προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος

Υποψήφιος για την Προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή εκλογική διαδικασία για την ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, συγκαλείται η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Η Συνέλευση συγκαλείται από τον Δήμαρχο Τρίπολης (προβλέπεται θεσμικά). Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου θα εκλέξει το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, αποτελούμενο από 21 μέλη, καθώς και τους εκπροσώπους της στην ΚΕΔΕ, όπως και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου.

Υποψήφιος για την Προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου θα είναι ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με την παράταξη Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (Α.Δ.Α.Κ.), στην οποία συμμετέχουν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι απ’ όλη την Πελοπόννησο.

Ζητούμενο η οργανωμένη συνεργασία μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σε μήνυμά του προς τους εκπροσώπους των Δήμων της Πελοποννήσου στην Γ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ενόψει των εκλογών της 14ης Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ και υποψήφιος Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρει:

«Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Συγχαρητήρια για την εκλογή ή επανεκλογή σας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην επίτευξη του έργου σας, απ’ όποια θέση κι αν έχετε κληθεί να υπηρετήσετε το Δήμο σας. Καλή και παραγωγική θητεία επ’ ωφελεία των Δήμων μας και κατ’ επέκταση της Περιφέρειάς μας.

Μπροστά μας έχουμε μία κρίσιμη πενταετία, γεμάτη προκλήσεις και προοπτικές. Η Πελοπόννησος συνολικά αποτελεί μία Περιφέρεια με τεράστιες δυνατότητες, συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και πλούτο αναξιοποίητο σε κάθε τομέα της κοινωνικής, παραγωγικής και οικονομικής ζωής.

Είκοσι έξι μοναδικοί Δήμοι, πόλεις και κοινότητες που συνθέτουν και αποτελούν έναν ευλογημένο τόπο, από κάθε άποψη.

Ως Αυτοδιοικητικοί οφείλουμε, υπηρετώντας τους Δήμους μας αλλά και συνολικά τις προοπτικές προόδου της Πελοποννήσου, να καλλιεργήσουμε μία ουσιαστική, γόνιμη και παραγωγική συνεργασία.

Άλλωστε, το γνωρίζουμε όλοι καλά, οι Δήμοι ήταν εκείνοι που κράτησαν όρθια την Πατρίδα μας σε εποχές δύσκολες και περιόδους κρίσεων (οικονομικών, υγειονομικών, ενεργειακών), διατηρώντας την κοινωνική συνοχή και στηρίζοντας τους συμπολίτες μας. Ήταν οι Δήμοι μας, και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης που βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται πάντα στην “πρώτη γραμμή”, εργαζόμενοι και αγωνιζόμενοι για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, εκ του καταστατικού της σκοπού, ως το θεσμικό όργανο συλλογικής έκφρασης της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτή την ανάγκη έρχεται να υπηρετήσει, δηλαδή, την εκπροσώπηση και οργανωμένη συνεργασία μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για την εκπλήρωση των σκοπών αυτών οφείλουμε ως Αυτοδιοικητικοί να εργαζόμαστε καθημερινά, οικοδομώντας μέσω της συνεργασίας μας, στέρεες βάσεις για τη βελτίωση, την ενίσχυση και την αποδοτικότερη λειτουργία των Δήμων μας, προκειμένου να παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και δυνατότητες προς τους συμπολίτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ένωση των Αυτοδιοικητικών δυνάμεων δεν αποτελεί τυπική υποχρέωση, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή.

Εντός αυτού του πλαισίου, έχει συγκροτηθεί και πορεύεται με σταθερό βηματισμό, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (Α.Δ.Α.Κ.), με τη συμμετοχή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων απ’ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό την υπηρέτηση των αναπτυξιακών προοπτικών και της δίκαιης διεκδίκησης για όλους τους Δήμους μας και εν γένει συνολικά για την Περιφέρειά μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Τονίζουμε ότι στις αυριανές εκλογές της ΠΕΔ Πελοποννήσου ψηφοδέλτιο έχει καταθέσει και ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης και αναμένεται με ενδιαφέρον η τελική έκβαση μιας κατά τα φαινόμενα αμφίρροπης αναμέτρησης. Να υπενθυμίσουμε πως ο νέος Πρόεδρος που θα αναδειχθεί θα διαδεχθεί τον πρώην δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο. Πρόθεση για την διεκδίκηση της προεδρείας της ΠΕΔ Πελοποννήσου φέρεται να είχε εκδηλώσει ο νέος Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, κάτι που ωστόσο όμως δεν φαίνεται να προχωράει. Οι πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Μαλτέζο να μην μπαίνει σε αυτή την διαδικασία και μένει να φανεί αν θα ενδιαφερθεί για μια θέση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024