Σάββατο 13 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο υπουργείο Υγείας - Τι διεκδικούν

Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο υπουργείο Υγείας – Τι διεκδικούν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων προς το υπουργείο Υγείας, με την αστυνομία να έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της Αθήνας

Με κύριο αίτημα να βρεθούν άμεσα λύσεις στα θέματα της υγείας και της πρόνοιας, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Δεν θα ζήσουμε με ψύχουλα. Αποκατάσταση των συντάξεων και όλων των δικαιωμάτων μας», «Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Αποκλειστικά δημόσια, δωρέαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άμεση πρόσληψη γιατρών – νοσηλευτών», γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό που κρατούν.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση

Οι κύριες διεκδικήσεις τους είναι οι εξής:

«- Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας-πρόνοιας πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

– Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.

– Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

– Να μην κλείσει ή να μην συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν, λόγω περικοπών.

– Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία.

– Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα και τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.

– Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων, μέσων επίγειων-πλωτών-εναέριων. Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

– Καμία ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

– Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα σε όλα τα χωριά.

– Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.

– Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους, χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

– Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

– Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία.

– Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

– Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων».

Sports in

Live streaming: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Live streaming: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για την 22η αγωνιστική της Handball Premier.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Απριλίου 2024