Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μεγάλο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού στον πάγκο - Γιατί παίζει ελάχιστα ο Λευτέρης Μαντζούκας (pics, vid)

Το μεγάλο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού στον πάγκο – Γιατί παίζει ελάχιστα ο Λευτέρης Μαντζούκας (pics, vid)

Ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ, όμως μία ίωση και ο Εργκίν Αταμάν τον έχουν αφήσει εκτός ροτέισον

Ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι έκανε την οικονομική υπέρβαση, έφερε στην άκρη του πάγκου του τον Εργκίν Αταμάν και προχώρησε σε σπουδαίες μεταγραφές με στόχο την άμεση επιστροφή του στους τίτλους και στα Final Four της Euroleague.

Το επίπεδο του πράσινου ρόστερ ανέβηκε πολύ με παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Βιλντόζα, ο Χουάντσο, ο Λεσόρ, ο Μήτογλου και λίγο αργότερα και ο Κέντρικ Ναν, ο Τούρκος τεχνικός είχε και έχει πλειάδα επιλογών σε όλες τις θέσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο συμμετοχής, το μεγαλύτερο πρότζεκτ του τριφυλλιού, Λευτέρης Μαντζούκας.

Ο νεαρός πάουερ φόργουορντ που αποκτήθηκε πριν από μερικά χρόνια από τον Προμηθέα, είχε τα προηγούμενα χρόνια χώρο και χρόνο συμμετοχής, ήταν σημαντικό μέλος του ροτέισον του Παναθηναϊκού και εξελισσόταν.

Τη φετινή σεζόν αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά και εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες τόσο του Ντίνου Μήτογλου όσο και του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, στη συνέχεια και με την επιστροφή τους, ο Αταμάν τον άφησε εκτός ή τον χρησιμοποιούσε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να χάσει τον αγωνιστικό του ρυθμό, ενώ είχε και την ατυχία να περάσει και μια ίωση που τον έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα ο χρόνος συμμετοχής του έχει πάρει την κατιούσα, ενώ η ίωση τον Ιανουάριο τον έθεσε τελείως εκτός. Την ίδια ώρα συναγωνίζεται δύο εξαιρετικούς παίκτες (Μήτογλου, Χουάντσο) και αναπόφευκτα οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες.

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν και η επιστροφή

Ο Μαντζούκας είχε χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, ενώ με δεδομένες και τις απουσίες που είχαν οι «πράσινοι» τότε, είχε πάρει αρκετά λεπτά σε ορισμένα ματς (15 με Μπάγερν, 19 με Φενέρμπαχτσε, 12 με Μπαρτσελόνα, 10 με Βαλένθια, 12 με Ρεάλ Μαδρίτης).

Ο 20χρονος άσος ταλαιπωρήθηκε πολύ τον Ιανουάριο από μια ίωση, η οποία τον πήγε πίσω από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας.

Ο Αταμάν μετά από μια απουσία τεσσάρων εβδομάδων αποφάσισε να τον περάσει στο παρκέ τόσο στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας, όσο και σε αυτή με τον Άρη για την Basket League, και όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα του δώσει περισσότερο χρόνο προκειμένου να βρει ρυθμό.

Η ίωση τον πήγε πίσω, αλλά και ο Αταμάν δείχνει ότι δεν θέλει να ρισκάρει το παραμικρό, είναι ξεκάθαρος με το ροτέισον τόσο στη Euroleague όσο και στην Basket League και αυτό σημαίνει ότι ο Μαντζούκας μένει περισσότερη ώρα καθηλωμένος στον πάγκο. Συνολικά στη Euroleague έχει 2,2 πόντους, 1,1 ριμπάουντ και μόλις 1,8 στο σύστημα αξιολόγησης, γενικά δείχνει να μην είναι μέλος του ροτέισον ειδικά μετά την ίωση που πέρασε και το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και για εκείνον και για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μαντζούκας μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2025 από τον Παναθηναϊκό, όμως το καλοκαίρι του 2024 μπορεί να είναι κρίσιμο για εκείνον ανάλογα και το ρόστερ που θα φτιάξει το τριφύλλι. Αν έχει σκοπό να επενδύσει κι άλλα χρήματα για να δυναμώσει το ρόστερ του, τότε ενδεχομένως ο Έλληνας ψηλός να μην βρει χώρο για το ροτέισον.

Στον Παναθηναϊκό τονίζουν συνεχώς ότι ο Μαντζούκας είναι πολύ σημαντικό πρότζεκτ για τον οργανισμό και δεν «παίζει» το σενάριο να φύγει, παρότι και ο ίδιος ο παίκτης πριν λίγο καιρό ζήτησε να φύγει για τον Προμηθέα προκειμένου να έχει χρόνο συμμετοχής. Κάτι που δεν συμβαίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ο Μαντζούκας μπορεί να εκφράσει ξανά το συγκεκριμένο αίτημα στην πλευρά του Παναθηναϊκού, ειδικά αν οι πράσινοι ενισχυθούν κι άλλο που με βάση τα δημοσιεύματα για την επόμενη σεζόν φαντάζει πολύ πιθανό σενάριο.

Ο νεαρός μετά από καιρό πήρε 7 και 10 λεπτά στην Basket League κόντρα σε Άρη και Απόλλωνα Πάτρας, όμως δεν είναι αρκετό και το καλοκαίρι, ανάλογα και πως θα κυλήσει η σεζόν μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που θέλει χρόνο, μιας και αποτελεί το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Τα παιχνίδια του στη Euroleague

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024