Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες, γάμος ομόφυλων και φοιτητές πιέζουν την κυβερνητική συνοχή - Εβδομάδα της φωτιάς

Αγρότες, γάμος ομόφυλων και φοιτητές πιέζουν την κυβερνητική συνοχή – Εβδομάδα της φωτιάς

Αγρότες, γάμος ομόφυλων ζευγαριών και φοιτητικές κινητοποιήσεις στο προσκήνιο αυτήν την εβδομάδα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η... κάθοδος των τρακτέρ ενώ πλησιάζει η μέρα της αποχής

Τρία καυτά μέτωπα μέσα σε μια εβδομάδα έχει να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία με τις εξελίξεις να κρίνουν κατά πόσο θα συνεχιστούν οι τριγμοί στην κυβερνητική συνοχή.

Αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το κρίσιμο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη 15μελή επιτροπή που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των μπλόκων της χώρας αλλά και διάφορους επαγγελματικούς κλάδους του πρωτογενή τομέα.

«Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα παραμένει το ενδεχόμενο να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα»

Η στάση των αγροτών το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη συνάντηση και τις απαντήσεις που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αγρότες έχουν αφήσει… ορθάνοιχτο παράθυρο για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, «θα κάνουμε μία προσπάθεια πηγαίνοντας προς τη συνάντηση, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε βάλει. Οι δρόμοι έκλειναν συμβολικά όλο αυτό τον καιρό. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα παραμένει το ενδεχόμενο να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα».

Η κυβέρνηση που από τη μία δηλώνει ότι έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια των παροχών φροντίζει να αφήνει ελπίδες στους αγρότες, ενώ ταυτόχρονα επεξεργάζεται σχέδιο άμυνας καθώς η επίθεση δεν βγαίνει, γεγονός που αποτυπώνεται στις έρευνες κοινής γνώμης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των αγροτών

Στο προσκήνιο ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Στο προσκήνιο επανέρχεται ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς, σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια προς συζήτηση την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ψηφιστεί την επόμενη μέρα, οπότε και αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είχε προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις στους βουλευτές της ΝΔ αλλά και κυβερνητικούς τριγμούς, καθώς, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, θα επιλέξει τον δρόμο της αποχής.

Aυτές τις μέρες αναμένεται να εκδηλωθούν όλες οι διαφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς και η πίεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσα στα Δεξιά της όσο και στα Αριστερά της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πολιτευτής και πρώην υφυπουργός κυβερνήσεων ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης, που λίγο – πολύ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ως χειρότερο νομοσχέδιο από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντιδράσεις υπάρχουν και σε παραδοσιακά ακροατήρια της ΝΔ, όπως και φυσικά στην Εκκλησία και το Άγιο Όρος. Μάλιστα οι μοναχοί της χερσονήσου του Άθω δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακραίες εκφράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Έρχεται η μέρα της ψήφισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Επιμένουν οι φοιτητές – Συγκέντρωση στο υπουργείο, έρχονται νέα συλλαλητήρια

Με αγωνιστικές διαθέσεις συνεχίζουν οι φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια».

Σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας κάλεσαν σε νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, με φόντο τα μαζικά συλλαλητήρια που έχουν οριστεί σε αρκετές πόλεις της χώρας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων οι φοιτητές τονίζουν ότι «ο αγώνας κλιμακώνεται, να μη λείψει κανείς. Το νομοσχέδιο έχει μπει σε διαβούλευση – η πλειοψηφία το έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, τη Δευτέρα δίνουμε ξανά μαζική, μαχητική απάντηση».

Ακόμη, οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν πιέσεις του υπουργείου Παιδείας γύρω από τις εξετάσεις τους, που σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιούνται ψηφιακά, και ζητούν «να μην εργαλειοποιείται η εξεταστική μας για να υπονομευθούν οι αγώνες μας».

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες οι φοιτητές

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024