Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυφάδα: «Ήρθα για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση» - Πώς φτάσαμε στο μακελειό της ναυτιλιακής εταιρείας

Γλυφάδα: «Ήρθα για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση» – Πώς φτάσαμε στο μακελειό της ναυτιλιακής εταιρείας

Τραγικός είναι ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των εργαζομένων της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, όπου τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ο δράστης, έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς.

Ο ένοπλος εισέβαλε στα γραφεία, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αρτεμισίου και Φλέμινγκ, το πρωί της Δευτέρας (12/2), με σκοπό να σκοτώσει και τα κατάφερε. Με ένα όπλο σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο, αφαιρώντας τρεις ζωές πριν ο ίδιος βάλει τέλος στη ζωή του.

Θύματά του η Μαρία Καρνέση (αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), ο Αντώνης Βλασσάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση και CEO της ναυτιλιακής) και ο Ηλίας Κουκουλάρης (πρώην καπετάνιος και υπάλληλος).

«Ακούσαμε πυροβολισμό. Τρέξαμε να κρυφτούμε, φοβηθήκαμε ότι θα τελειώσει η ζωή μας», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε», δήλωσε έντρομος ένας από τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε συναγερμός, όταν κάποιοι από τους εργαζόμενους κατάφεραν να βγουν έξω από το κτίριο και να καλέσουν το 100 ζητώντας βοήθεια

Μία υπάλληλος είπε ότι όλοι βρίσκονταν στα γραφεία τους όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς: «Ήμασταν στα γραφεία και ακούσαμε πυροβολισμούς. Δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, τον οποίο φωνάζαμε Άρη και έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς και ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν και χτύπησε στοχευμένα άτομα».

Άλλος άντρας, ο πεθερός του οποίου συγκαταλέγεται στα θύματα της επίθεσης ανέφερε: «Ο πεθερός μου ήταν μαζί με τον γαμπρό της πλοιοκτήτριας και μπήκε ο κακοποιός μέσα με την καραμπίνα. Πήγε ο πεθερός μου να τον αφοπλίσει, να τού αρπάξει την καραμπίνα και αυτός έβγαλε από την τσέπη ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε από πίσω στην πλάτη».

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό της τραγωδίας

Ο δράστης, 70 ετών, είχε αιγυπτιακή καταγωγή και εργαζόταν για χρόνια στην εταιρεία, ενώ ήταν και επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς. Πριν από περίπου δύο χρόνια του ζητήθηκε να εργαστεί στο σπίτι της μητέρας της δολοφονηθείσας Μαρίας Καρνέση, η οποία ήταν κάτακοιτη. Οι πληροφορίες λένε ότι η μητέρα της Μαρίας Καρνέση είχε βαφτίσει τον Αιγύπτιο. Μόλις χθες η οικογένεια τον ενημέρωσε ότι απολύεται.

Λίγο μετά τις 10 η ώρα, αφού παρέκαμψε τα συστήματα ασφαλείας, μπήκε στις εγκαταστάσεις της ναυτιλιακής εταιρείας από το πάρκινγκ. Ανέβηκε στον ημιώροφο, όπου άνοιξε πυρ εναντίον του διαχειριστής της εταιρείας και του καπετάνιου, που προσπάθησε να τον αφοπλίσει.

Έπειτα κινήθηκε στον δεύτερο όροφο, όπου σκότωσε και την ιδιοκτήτρια της εταιρείας. «Ήρθα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε», φέρεται να είπε ο δράστης σε πρώην συναδέλφους του πριν αρχίσει να πυροβολεί. Εν συνεχεία, αυτοκτόνησε στο υπόγειο του κτιρίου, έχοντας δίπλα του μία καραμπίνα.

Πληροφορίες θέλουν η Μαρία Καρνέση να δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και στο στήθος, ο γαμπρός της στο κεφάλι και ο καπετάνιος στον ώμο.

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές αν ο Αντώνης Βλασσάκης ήταν εξ αρχής στο στόχαστρό του ή αν ο CEO προσπάθησε να τον εμποδίσει, όπως έκανε και ο Ηλίας Κουκουλάρης και «έφαγε» τα πυρά.

Σύμφωνα με μία μάρτυρα, ο δράστης είχε κρύψει την καραμπίνα μέσα σε τσάντα, ενώ άλλες μαρτυρίες έχουν κάνει λόγο και για δεύτερο όπλο.

Τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα

Το τηλεφώνημα στις 10:20 που σήμανε συναγερμό στις Αρχές

Στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε συναγερμός, όταν κάποιοι από τους εργαζόμενους κατάφεραν να βγουν έξω από το κτίριο και να καλέσουν το 100 ζητώντας βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άντρες της Ε.Κ.Α.Μ., που μπήκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά και διαπραγματευτής προκειμένου να πείσει τον ένοπλο να παραδοθεί.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ξεκίνησε στις 11:15, καθώς οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον Αιγύπτιο να έχει ταμπουρωθεί στον δεύτερο όροφο των γραφείων. Τελικά, λίγο πριν τις 12:00 έγινε γνωστό, πως ο δράστης είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

Τρεις υπάλληλοι της εταιρείας μεταφέρθηκαν με το ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ λόγω της αστυνομικής επιχείρησης διεκόπη η κυκλοφορία στα εξής σημεία: Λ. Ποσειδώνος και πλατεία Φλέμινγκ,
Λ. Καραμανλή και Καλυψούς, Αρτεμισίου και Ροντήρη.

«Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι»

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στην οδό Αρτεμισίου δύο λεπτά μετά την κλήση για επεισόδιο με πυροβολισμούς.

Επίσης, έσπευσαν διαπραγματευτής της αστυνομίας και άντρες των Ε.Κ.Α.Μ., που απεγκλώβισαν υπαλλήλους, πριν τελικά να βρεθεί νεκρός ο δράστης.

«Σε λιγότερο από δύο λεπτά έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., ενώ στη συνέχεια προσήλθε στο σημείο διαπραγματευτής και ομάδα Ε.Κ.Α.Μ., οι οποίοι πραγματοποίησαν επιχείρηση εντός του κτιρίου, απεγκλωβίζοντας εργαζόμενους από την εταιρεία. Ακολούθως, όπως διαπιστώθηκε, η έκνομη ενέργεια του δράστη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και η ιδικτήτρια της εταιρείας. Ο δράστης, ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια, βρέθηκε νεκρός σε άλλο χώρο από τους τρεις νεκρούς της εταιρείας και δίπλα του το όπλο. Μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η κα Δημογλίδου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άντρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αυτό είναι το σπίτι της Μαρίας Καρνέση

Η περιοχή, όπου σημειώθηκε το μακελειό, παραμένει αποκλεισμένη μέχρι αυτήν την ώρα, ενώ στα γραφεία της εταιρείας βρίσκεται ιατροδικαστής και εξετάζει μακροσκοπικά τις σορούς.

Το σπίτι ενός εκ των θυμάτων, της Μαρίας Καρνέση βρίσκεται 1 χιλιόμετρο μακριά από τις εγκαταστάσεις της ναυτιλιακής. Εκεί σπεύδουν οι συγγενείς της οικογένειας, που αδυνατούν να χωρέσουν στο μυαλό τους την τραγωδία.

Το σπίτι της Μαρίας Καρνέση στη Γλυφάδα

Το σπίτι της Μαρίας Καρνέση στη Γλυφάδα

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024