Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Διεκδικούμε εφικτά και ρεαλιστικά πράγματα», λένε οι αγρότες - Κρίσιμη η συνάντηση με Μητσοτάκη

«Διεκδικούμε εφικτά και ρεαλιστικά πράγματα», λένε οι αγρότες – Κρίσιμη η συνάντηση με Μητσοτάκη

Οι αγρότες αγωνίζονται για να ικανοποιηθούν αιτήματα που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν - «Όλα θα κριθούν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», λένε

Διεκδικούμε πράγματα που είναι εφικτά και ρεαλιστικά, διαμηνύουν οι αγρότες ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη συνάντηση 15μελής αντιπροσωπείας τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας υπογράμμισε ότι αγρότες αγωνίζονται για να ικανοποιηθούν αιτήματα που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν.

«Η προϋπόθεση είναι να μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας»

«Εμείς παλεύουμε τόσες ημέρες στον δρόμο για να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε, όπως είναι το υψηλό κόστος παραγωγής που πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο πετρέλαιο, ένα πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα, να μειωθεί δηλαδή το κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα να πουλάμε το προϊόν μας σε τιμές που να το καλύπτουν. Πολλές φορές πουλάμε και κάτω από το κόστος παραγωγής», ανέφερε ο Ρίζος Μαρούδας.

Ακολούθως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι οι αγρότες διεκδικούν πράγματα που απαντούν στις ανάγκες του σήμερα.

«Υπάρχει αναγκαιότητα ενισχύσεων και αποζημιώσεων. Εμάς αυτό που θα μας ικανοποιήσει είναι να ζήσουμε στα χωριά μας και να καλλιεργούμε. Αυτήν τη στιγμή φεύγουμε συνεχώς. Πάντα διεκδικούμε πράγματα που είναι εφικτά και ρεαλιστικά, απαντούν στις ανάγκες του σήμερα, ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα λυθούν όλα με μιας. Η προϋπόθεση είναι να μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας», υποστήριξε ο Ρίζος Μαρούδας.

Όπως λέει ο ίδιος, μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει και για τις κατεστραμμένες από τις πλημμύρες εκτάσεις στη Θεσσαλία, οι οποίες θα περάσουν χρόνια μέχρι να καλλιεργηθούν ξανά. «Η Θεσσαλία μετράει πάρα πολλές πληγές. Υπάρχουν μεγάλες ζημιές στην παραγωγή», επισήμανε.

Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των αγροτών

«Αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς»

Όλα θα κριθούν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τόνισε από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αγροτών Ροδόπης Κυριάκος Κρόκος.

«Χθες το απόγευμα είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη στην Κομοτηνή, έγινε ένας καλός διάλογος, βέβαια πιστεύουμε πως τα περισσότερα θέματα πλέον, που έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής, είναι στα χέρια του πρωθυπουργού και περιμένουμε από εκεί στήριξη. Όλα θα κριθούν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», είπε.

Ο Κυριάκος Κρόκος πρόσθεσε ότι «πέρα από τα χρόνια προβλήματα που έχουμε με το κόστος παραγωγής, φέτος προστέθηκε ακόμη ένα το οποίο είναι η νέα ΚΑΠ, που θεωρώ ότι είναι η χειρότερη όλων των εποχών και αυτό έγινε διότι δεν έγινε ένας πραγματικός διάλογος με εμάς του αγρότες. Στο υπουργείο κάποιοι γραφειοκράτες αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Τα χρήματα υπάρχουν, δεν ζητάμε κάτι παραπάνω, πρέπει να βρουν μια λύση να μας τα δώσουν».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Αυτοί είναι οι 15 εκπρόσωποι των αγροτών που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη

Η στάση των αγροτών το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την επίσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και τις απαντήσεις που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αγρότες θα εκπροσωπηθούν από μια 15μελή επιτροπή που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των μπλόκων της χώρας αλλά και διάφορους επαγγελματικούς κλάδους του πρωτογενή τομέα.

Τα ονόματα των αγροτών που αποτελούν την επιτροπή είναι τα εξής:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)

Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)

Νίκος Κούτρας

Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)

Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)

Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)

Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)

Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)

Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)

Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)

Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024