Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο DS… κορυφής

Νέο DS… κορυφής

Οι Γάλλοι ετοιμάζουν ένα νέο κορυφαίο μοντέλο με την μορφή ενός coupe SUV και αμιγή ηλεκτροκίνηση

Φωτογραφίες: Automedia

Η γαλλική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει ένα νέο μοντέλο στο παλμαρέ της τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει με το Aero Sport Lounge, ένα πρωτότυπο coupe SUV μεγάλων διαστάσεων το οποίο παρουσίασε το 2020 με την προοπτική να τεθεί επικεφαλής της γκάμας.

Το επίμαχο μοντέλο ξεκίνησε όπως όλα δείχνουν, δοκιμές εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες, μην μπορώντας να κρύψει με το καμουφλάζ τον πληθωρικό του χαρακτήρα ο οποίος αν και προδιαγράφεται πιο προσγειωμένος σε σχέση με το πρωτότυπο που προηγήθηκε, οι διαστάσεις του σε συνδυασμό με την ιδιάζουσα αισθητική της DS θα δημιουργήσουν ένα επιβλητικό σύνολο.

Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν τα εξαιρετικά λεπτά μπροστινά αισθητικά σώματα LED, τα αντίστοιχου μεγέθους «προσωρινά» πίσω αλλά και η ιδιαιτέρως μικρή γρίλια. Αυτό που δεν μπορεί να κρύψει επίσης το γαλλικό μοντέλο είναι η coupe λογικής οροφή και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που του εξασφαλίζουν μια δεδομένη θέση στην niche κατηγορία των coupe SUV.

Στην αθέατη πλευρά του αναμένεται να βρεθεί η νέα πλατφόρμα STLA Medium η οποία θα φέρει στο κορυφαίο DS δύο επιλογές μπαταριών με χωρητικότητα 73 και 98 kWh οι οποίες αναμένεται να του εξασφαλίζουν αυτονομία που θα φλερτάρει με τα 700 χλμ. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται εξίσου η δικινητήρια διάταξη με την ισχύ να διαμορφώνεται μεταξύ 210 και 320 ίππων αναλόγως την έκδοση.

Αυτονόητα τις προδιαγραφές του μοντέλου θα συμπληρώσουν ότι νεότερο έχει να επιδείξει η DS και ο όμιλος Stellantis σε επίπεδο software ενώ το γνώριμο άγγιγμα της γαλλικής φίρμας θα φροντίσει για την ιδιαίτερη πολυτέλεια που συνηθίζουν να προσφέρουν οι Γάλλοι.

Η ηλεκτροκίνηση αναμένεται να αποτελέσει μονόδρομο για το κορυφαίο DS καθώς η γαλλική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι από το 2024 και εφεξής θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024