Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Φενέρ 74-63 : Την «αφόπλισε» και έκανε βήμα τετράδας

Παναθηναϊκός – Φενέρ 74-63 : Την «αφόπλισε» και έκανε βήμα τετράδας

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας σπουδαία άμυνα επικράτησε της Φενερμπαχτσέ με 74-63 και μπήκε στην τετράδα της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη (74-63) κόντρα στην Φενέρ για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αφού κέρδισε μία από τις άμεσες ανταγωνίστριές του για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» αν και δεν ξεκίνησαν καλά του ματς, πήραν το προβάδισμα στο σκορ από το δεύτερο δεκάλεπτο και δεν το άφησαν μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Κέντρικ Ναν να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην επίθεση αφού πέτυχε συνολικά 23 πόντους.

Στην τέταρτη θέση, πλέον, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, με ρεκόρ 16-10.

Δυνατό ξεκίνημα η Φενέρ και +6 η ομάδα του Σάρας

Η Φενέρ μπορεί να ξεκίνησε άστοχα το παιχνίδι (4/4 άστοχα τρίποντα), ωστόσο πήρε προβάδισμα με 8-5 με τον Νουά να πετυχαίνει 4 πόντους από δύο ασίστ του Καλάθη. Με αυτό τον τρόπο ο Έλληνας γκαρντ έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ευρωλίγκα που έφτασε τις 2000 ασίστ. Η τουρκική ομάδα συνέχισε να πατάει καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε με 12 πόντους (7-19), αφού οι «πράσινοι» έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι, όμως, μάζεψαν την διαφορά με τους 5 πόντους του Βιλντόζα και τελικά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -6 (13-19).

Αλλαγή σκηνικού και +8 στο ημίχρονο οι «Πράσινοι»

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, παρουσιάστηκε με μεγαλύτερη ένταση στο παρκέ και σταδιακά άρχισε να πλησιάζει στο σκορ. Η παρουσία του Καλαϊτζάκη έκανε το «τριφύλλι» πιο πιεστικό στην άμυνα και σε συνδυασμό με τις επιθετικές εμπνεύσεις του Βιλντόζα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση (25-25). Ο Παναθηναϊκός με την πιεστική του άμυνα οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε λανθασμένες αποφάσεις και τρέχοντας ένα επιθετικό σερί 13-5, έκαναν την ανατροπή και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ με 8 πόντους (38-30).

«Πολυβόλο» Ναν και προβάδισμα 15 πόντων για το «Τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο και βάζοντας στην εξίσωση περισσότερους σκόρερ, διεύρυνε το προβάδισμά του. Ο Ναν άρχισε να.. παίρνει μπρος σκοράροντας 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, όσους πέτυχε και ο Λεσόρ, με τους «πράσινους» να παγιώνουν το προβάδισμά τους στους 10 πόντους. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με 15, ωστόσο με 5 πόντους του Μπιμπέροβιτς η Φενέρ έριξε τη διαφορά. Ωστόσο, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω και η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 57-47, με τους «πράσινους» να έχουν πάρει σαφές προβάδισμα νίκης.

Νίκη τετράδας για τον Παναθηναϊκό

Η Φενέρ έκανε την τελευταία της προσπάθεια να φύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ και αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό με τον Μότλεϊ να σκοράρει 6 συνεχόμενους πόντους και να μειώνει στους 5 (61-56). Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός μετά το αρχικό «μούδιασμα» έδειξε να ξυπνάει και να κρατάει το προβάδισμά του. Ο Ναν έμοιαζε ασταμάτητος, δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση του «τριφυλλιού», αποτρέποντας τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν κι άλλο.

Νίκη τετράδας για τον Παναθηναϊκό

Η Φενέρ έκανε την τελευταία της προσπάθεια να φύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ και αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό με τον Μότλεϊ να σκοράρει 6 συνεχόμενους πόντους και να μειώνει στους 5 (61-56). Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός μετά το αρχικό «μούδιασμα» στο τέταρτο δεκάλεπτο έδειξα να ξυπνάει και να κρατάει το προβάδισμά του. Ο Ναν έμοιαζε ασταμάτητος, δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση του «τριφυλλιού», αποτρέποντας τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν κι άλλο. Οι «πράσινοι», αφού είχαν εξασφαλίσει την νίκη προσπάθησαν να πάρουν και την διαφορά του πρώτου αγώνα, όπου είχαν χάσει με 14 πόντους, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν αφού το ματς έληξε 74-63. Έτσι, σε περίπτωση ισοβαθμίας η Φενέρ θα έχει το πάνω χέρι σε σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Αυτή ήταν η 16η νίκη της σεζόν για το «τριφύλλι», με την οποία η ομάδα του Εργκίν Αταμάν εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-21, 38-30, 57-47, 74-63

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 6 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βιλντόσα 7 (1), Γκραντ 9 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Ναν 23 (10/22 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/3 βολές), Λεσόρ 13 (8 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 5 (1), Ερνανγκόμεθ 5 (8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μήτογλου 8.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Μότλι 16 (5/7 δίποντα, 6/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Γουίλμπεκιν 10 (1/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Σανλί 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Παπαγιάννης, Χέις-Ντέιβις 4 (0/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 λάθη), Μπιμπέροβιτς 12 (2), Νουά 4, Γκούντουριτς (0/2 σουτ), Ντόρσεϊ, Καλάθης 12 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Μαντάρ.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024