Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Δεν θέλουν visa αλλά μπίζνα, σε βάρος ιδίως της νέας γενιάς

Ανδρουλάκης: Δεν θέλουν visa αλλά μπίζνα, σε βάρος ιδίως της νέας γενιάς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε στη δευτερολογία του στη Βουλή πως «δεν μπορεί να λες ότι πάει καλά μια αγορά όταν αυτή αφελληνίζεται»

Την ανάγκη άμεσης κατάργησης ή αναστολής της Golden Visa επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», χαρακτηρίζοντας αναποτελεσματικές τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Golden Visa στο οροπέδιο Λασιθίου δεν υπάρχει. Golden Visa στη Φλώρινα δεν υπάρχει. Έχει αξία να δούμε το πραγματικό αποτύπωμα αυτού του πλαισίου, όταν το δούμε δήμο-δήμο, και όχι να λέμε 7% πανελλαδικά», σημείωσε λέγοντας πως υπάρχει τεράστια αύξηση της Golden Visa», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος παρέθεσε τα εξής στοιχεία για την Golden Visa στην Ελλάδα: «2021: 1.826, 2022: 3.800, 2023: 8.500 αιτήσεις. Και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Εδώ μιλάμε για τεράστια αύξηση στις golden visa. Άρα, το 7% είναι παραπλανητικό», υπογράμμισε.

«Έφεραν αποτέλεσμα οι πολιτικές σας, όταν έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων στην Ευρώπη, της τάξης του 40% για κατοικίες κατάλληλες για οικογένειες, και 50% για κατοικίες κατάλληλες για φοιτητές;»

Και προσέθεσε πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση ή αναστολή «πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και μετά να έρθουν έρευνες για να ξανανοίξουμε τη Golden Visa σε συγκεκριμένες περιοχές. Όχι να αφήσουμε την Golden Visa να αφελληνίζει την ελληνική περιουσία και να ερχόμαστε μετά από δύο χρόνια και να λέμε ότι τώρα οι έρευνες είναι ώριμες», όπως είπε.

«Τώρα κατάργηση ή αναστολή και μετά οι έρευνες και μετά οι περιοχές όπου χρειάζεται αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων», προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να λες ότι πάει καλά μια αγορά όταν αυτή αφελληνίζεται. Είναι βασικό στοιχείο αυτό, για να συζητήσουμε τι σημαίνει άμεση ξένη επένδυση και πού οδηγεί».

«Έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων στην Ευρώπη»

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης είπε πως «θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει σε πρόγραμμα κοινωνικής δεξαμενής κατοικιών 10.000 νέες, νεόδμητες, με χρήματα λιγότερα του ενός δισεκατομμυρίου και υπογράμμισε πως «650.000 είναι τα κλειστά σπίτια σε όλη την Ελλάδα», προσθέτοντας πως «εάν είχαμε εφαρμόσει εδώ και μια πενταετία τα κίνητρα που είπα προηγουμένως, σήμερα θα είχαμε άλλα αποτελέσματα».

Και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι πολιτικές που αναφέρετε, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Έφεραν αποτέλεσμα, όταν έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων στην Ευρώπη, της τάξης του 40% για κατοικίες κατάλληλες για οικογένειες, και 50% για κατοικίες κατάλληλες για φοιτητές;».

«Να αποτρέψουμε όσους σκέφτονται να κάνουν ‘μπίζνα’»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει διάθεση συναίνεσης. «Δεν ερχόμαστε μανιχαϊστικά να πούμε ‘ή άσπρο ή μαύρο’. Ερχόμαστε εδώ παραγωγικά και είτε προσπαθούμε να μεταφέρουμε στη χώρα μας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, είτε παρατηρώντας τα πραγματικά στοιχεία να προτείνουμε δικές μας πολιτικές για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» είπε, επαναλαμβάνοντας πως οι πολιτικές Μητσοτάκη απέτυχαν.

Επαναφέροντας τα μέτρα που πρότεινε εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθούν άμεσα, «με προτεραιότητα την αποτροπή όσων σκέφτονται να κάνουν τη Golden Visa ‘μπίζνα’».

«Όσοι ‘ψώνισαν’ μέχρι σήμερα, τα ακίνητα αυτά να χρησιμοποιούνται είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για μακροχρόνια μίσθωση. Δεύτερον, κατάργηση ή αναστολή. Και, τρίτον, κοινωνικές κατοικίες. Πρόγραμμα είτε νεόδμητων, είτε με κριτήρια ανακατασκευής και φορολογικά κίνητρα, που σας είπα προηγουμένως. Τρία μέτρα, τρεις λύσεις για αξιοπρέπεια και προοπτική, που τόσο χρειάζεται και αξίζει ο ελληνικός λαός», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Sports in

Θυμήθηκε την τέχνη του ο Σπανούλης – Έβαλε 8/8 τρίποντα στην προπόνηση της Εθνικής (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης απέδειξε μία ακόμη φορά πως η τέχνη του δεινού σκόρερ δεν ξεχνιέται…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024