Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Gov.gr Wallet: Ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητας σε PDF - Τα βήματα για τη λήψη του

Gov.gr Wallet: Ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητας σε PDF – Τα βήματα για τη λήψη του

Το αντίγραφο ψηφιακής ταυτότητας είναι ένα έγγραφο που περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία με αυτά που υπάρχουν στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.).

Μια νέα υπηρεσία μέσω του Gov.gr Wallet έγινε πρόσφατα διαθέσιμη δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να βγάζουν ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητας σε μορφή PDF για οποιοδήποτε νόμιμη χρήση. Η διαδικασία δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και είναι απλή.

Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι ο χρήστης να έχει εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Gov.gr Wallet στο κινητό του και αν όχι να προβεί στην ενημέρωσή της.

Τι πρέπει να κάνει ο χρήστης

Η ενημέρωση κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου σε Play Store (Android) και σε Apple Store (iOS) και δίνει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού αντιγράφου σε αρχείο PDF.

Τα βήματα που καλείται ο χρήστης να κάνει είναι να ανοίξει την εφαρμογή και πάνω δεξιά να πατήσει το πεδίο αντίγραφο. Μόλις γίνει η επιλογή το αρχείο θα κατέβει και θα αποθηκευτεί στο κινητό τηλέφωνο.

Επιλέξτε πάνω δεξιά «αντίγραφο»

Το αντίγραφο ψηφιακής ταυτότητας είναι ένα έγγραφο που περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία με αυτά που υπάρχουν στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.). Περιλαμβάνει έναν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή κωδικού QR, έχει ισχύ φωτοαντιγράφου των στοιχείων του Δ.Α.Τ. και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου απαιτείται φωτοτυπία του.

Να σημειώσουμε επίσης πως την κατάργηση έκδοσης και προσκόμισης πιστοποιητικών από τον πολίτη βάζει εντός της άνοιξης το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  Θα προστεθούν ηλεκτρονικά ποιστοποιητικά όπως της γέννησης, της οικογενειακής κατάστασης, της ιθαγένειας, πιστοποιητικά δηματολογίου.

inSports

Γιώργος Πρίντεζης: Η ώρα της επιστροφής

Η μεγάλη απόφαση του Γιώργου Πρίντεζη, δύο χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του ως μπασκετμπολίστας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024