Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο λόγος στους νέους στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Ο λόγος στους νέους στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Ιδρύεται δημοτικό συμβούλιο νέων Δήμου Νεας Σμύρνης.

Ένας νέος θεσμός, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, γεννιέται στο Δήμο Νέας Σμύρνης σε μια προσπάθεια η πόλη να αξιοποιήσει το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της, την νεολαία. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων ανθρώπων, να συνδιαμορφώσει λύσεις στα ζητήματα που τους αφορούν και να τους παροτρύνει στις συμμετοχικές – δημοκρατικές διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προπαρασκευαστικές εργασίες μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Νεολαίας, Κωστή Αναγνωστόπουλου και της Αντιδημάρχου Λειτουργίας και Συντήρησης Σχολικών Μονάδων και Φιλοζωίας Μαρίνας Δεκούλου.

Οι Αντιδήμαρχοι που έχουν αναλάβει να κάνουν πραγματικότητα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων συναντήθηκαν με εκπροσώπους από τα 15μελή συμβούλια όλων των σχολείων της πόλης και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί και λειτουργήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα ο θεσμός.

Τα ηνία στους μαθητές της Νέας Σμύρνης

Οι μαθητές των Λυκείων θα είναι αυτοί που θα συγκροτήσουν την πρώτη βαθμίδα του Συμβουλίου και θα προκύψουν από τις ενδοσχολικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε κάθε Λύκειο για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των μαθητών.

Να υπενθυμίσουμε πως αρκετοί Δήμοι έχουν θεσμοθετήσει το δημοτικό συμβούλιο νέων. Μάλιστα – ενδεικτικά αναφέρονται – στους Δήμους Πειραιά, Παπάγου – Χολαργού και αλλού τα μέλη των δημοτικών αυτών συμβουλίων έχουν ήδη προβεί σε δράσεις και ενέργειες αποδεικνύοντας οι νέοι πάντα έχουν να προσφέρουν αρκεί να τους δίδεται από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές χώρος να εκφραστούν.

Sports in

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις – Ατομικό Ιωαννίδης και Μπερνάρ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024