Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάφη: Η «μάχη» καπετάνιου με τα κύματα, για να παραδώσει φάρμακα στους κατοίκους του νησιού

Ανάφη: Η «μάχη» καπετάνιου με τα κύματα, για να παραδώσει φάρμακα στους κατοίκους του νησιού

Το πλοίο «χτυπιέται» από τα κύματα και τον ισχυρό άνεμο για να εξυπηρετήσει μόλις δύο επιβάτες και να παραδώσει λίγα τρόφιμα και φάρμακα στο κυκλαδίτικο νησί

Η εμπειρία και η μαεστρία με την οποία οι Έλληνες καπετάνιοι «δαμάζουν» τα κύματα είναι αξιοπρόσεκτες, καθώς μπορούν να κουμαντάρουν τα πλοία με δεξιοτεχνία, ακόμα και στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσπάθειας, αποτελεί το εντυπωσιακό βίντεο του Cyclades24.gr, που δείχνει την στιγμή που το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» καταφέρνει να προσεγγίσει και να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Ανάφης, παρότι «χτυπιόταν» από Γαρμπή (ενν.: ισχυρό νοτιοδυτικό άνεμο).

Οι ναυτικοί αγνοούν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και «μάχονται» για να εξυπηρετήσουν τους λιγοστούς κατοίκους των νησιών μας τον χειμώνα

Στο βίντεο απαθανατίζεται ο βαθμός της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί κατά τους χειμερινούς μήνες -ιδίως στα νησιά μας- καθώς καλούνται να αναμετρηθούν με τα κύματα για να παραδώσουν λίγα φάρμακα και λίγα τρόφιμα στους κατοίκους τους.

Η περίπτωση του πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ»  στην Ανάφη

Στην παρούσα περίπτωση, ο Παριανός Καπετάνιος Χρήστος Τζουάνης φαίνεται να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσει να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Ανάφης. Μετά από αγωνιώδη προσπάθεια καταφέρενει να δέσει στο λιμάνι το πλοίο “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” την ώρα που χτυπιόταν από τα μανιασμένα κύματα.

Και αυτή η πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια απλώς για να επιβιβαστεί ένας μοναδικός επιβάτης, να αποβιβαστεί ακόμη ένας, αλλά και για να τροφοδοτήσει με φάρμακα και τρόφιμα το κυκλαδίτικο νησί.

Τα πλάνα είναι αντιπροσωπευτικά των δυσκολιών που βιώνουν οι κάτοικοι και οι ναυτικοί μας στα νησιά τον χειμώνα, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκειμένου να συνδράμουν στην τροφοδοσία των κατοίκων με τα απολύτως απαραίτητα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024