Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καταρρέει το βρετανικό ΕΣΥ - Τα άκουσε on air ο Ρίσι Σούνακ

Καταρρέει το βρετανικό ΕΣΥ – Τα άκουσε on air ο Ρίσι Σούνακ

Κατά την διάρκεια συνέντευξης, ο παρουσιαστής είπε στον πρωθυπουργό τη δραματική ιστορία της 79χρονης μητέρας του, η οποία υπέστη καρδιακή προσβολή πριν τρεις μήνες.

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ βρέθηκε ενώπιον μίας εξαιρετικά δυσάρεστης έκπληξης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο, Πιρς Μόργκαν.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που κατάφερε να γίνει viral σε χρόνο ρεκόρ, ο παρουσιαστής άδραξε την ευκαιρία της συνέντευξης που του παραχωρούσε ο πρωθυπουργός για να του παρουσιάσει τη δραματική ιστορία της 79χρονης μητέρας του, η οποία υπέστη καρδιακή προσβολή πριν τρεις μήνες.

Η ιστορία της μητέρας του παρουσιαστή

Όλα ξεκίνησαν όταν την μετέφεραν στο τοπικό νοσοκομείο, όπου αφού την εξέτασαν, της είπαν ότι πρέπει να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο καρδιολογικό τμήμα σε νοσοκομείο στο Μπράιτον. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο μερικές ώρες μετά, τα… μεσάνυχτα, όταν κι έγινε η μεταφορά της ηλικιωμένης που – κατά ευτυχή συγκυρία – τη συνόδευε η κόρη της.

Στο νοσοκομείο του Μπράιτον, η μητέρα του παρουσιαστή τοποθετήθηκε σε ένα ράντζο σε ένα διάδρομο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου παρέμεινε για σχεδόν 7 ώρες μαζί με άλλους 35-40 ασθενείς, κυρίως ηλικιωμένους. Το μόνιτορ καταγραφής καρδιακών σφυγμών έμεινε από… μπαταρία (!) και κανείς δεν φρόντισε να το αντικαταστήσει.

Για 3-4 ώρες δεν τους επισκέφθηκε καν νοσοκόμα κι αν εκείνη ήταν τυχερή που είχε την κόρη της στο πλευρό της, για τους υπόλοιπους ασθενείς η κατάσταση ήταν δραματική καθώς δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Οι κραυγές πόνου των ασθενών δημιουργούσαν σκηνικό που συναντάται μόνο σε καιρό πολέμου, εξομολογήθηκε η 79χρονη στο γιο της, σημειώνοντας ότι δεν μπορούσε καν να φανταστεί όσα έβλεπε. Βεβαίως, από την ώρα που εισήχθη στο καρδιολογικό τμήμα, η θεραπεία που δέχθηκε ήταν παγκόσμιου επιπέδου και σε 36 ώρες η κατάστασή της είχε σταθεροποιηθεί.

Εμβρόντητος έμεινε ο Σούνακ

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος, δείχνοντας στον Βρετανό πρωθυπουργό μια φωτογραφία της μητέρας του στο νοσοκομείο, αξίωσε από τον Ρίσι Σούνακ μια απάντηση για ποιο λόγο παρ’ ολίγον να χάσει τη ζωή της, περιμένοντας ιατρική θεραπεία για ώρες σε ένα φορείο.

«Ήταν βράδυ Δευτέρας, δεν ήταν καν Σαββατοκύριακο. Και αυτό δεν έγινε σε μια μεγάλη πόλη, έγινε στο Μπράιτον, όπου υπήρχαν 40 άνθρωποι σε φορεία μόνο σε έναν διάδρομο», του είπε δηλώνοντας σοκαρισμένος με τον Βρετανό πρωθυπουργό να τον κοιτάει εμβρόντητος

Δείτε το βίντεο

@tradesunioncongress #RishiSunak confronted over #NHS #fail ♬ original sound – TradesUnionCongress

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024