Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Τολιόπουλος: (Ξανα)συστήνεται και... κλείνει το μάτι στους «μεγάλους» (vids)

Βασίλης Τολιόπουλος: (Ξανα)συστήνεται και… κλείνει το μάτι στους «μεγάλους» (vids)

Ο Βασίλης Τολιόπουλος «εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη περίοδο και συνεχίζει σε ξέφρενους ρυθμούς σε μια σεζόν... καριέρας που αποτελεί τον ηγέτη του Άρη και έχει όλα τα βλέμματα πάνω του

Ο Άρης πραγματοποίησε μια συγκλονιστική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ για την Basket League και επικράτησε του Παναθηναϊκού με 73-70, μπήκε γερά στο «κόλπο» για την τρίτη θέση και έκανε το μεγάλο «μπαμ» της φετινής σεζόν.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ήταν εξαιρετική, όπως είναι γενικότερα τη φετινή χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει ανέβει επίπεδο και παίζει πολύ καλό μπάσκετ, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον τρομερό Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος έχει κάνει ένα εντυπωσιακό step up, έχει βγει μπροστά και είναι εξαιρετικός, σε μια σεζόν καριέρας που… συστήνεται ξανά.

Ο Έλληνας γκαρντ κόντρα στους πράσινους για τρία δεκάλεπτα δεν ήταν καθόλου καλός, όμως στο τέταρτο πήρε το «όπλο» του και «πυροβόλησε» τον Παναθηναϊκό έξω από τα 6.75, «καθαρίζοντας» το ματς στο φινάλε με τρία πολύ μεγάλα τρίποντα. Ο Τολιόπουλος «εκτέλεσε» την ομάδα του Αταμάν και απέδειξε και κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο ότι αυτή είναι η χρονιά του, κάτι που βέβαια επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι αριθμοί που έχει.

Ο 28χρονος διεθνής γκαρντ κάνει πράγματα και θαύματα και έχει όλα τα βλέμματα πάνω του φέτος, αφού τόσο στην Basket League όσο και στο Europcup δεν σταματάει να σκοράρει έχοντας μόλις 6 ματς από τα 31 που έχει παίξει μονοψήφιο αριθμό πόντων. Συνολικά, στο Eurocup φέτος μετράει 14,3 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 12,6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ στην Ελλάδα έχει 13,6 πόντους ανά παιχνίδι.

Εκτός από το ματς με τον Παναθηναϊκό που αγωνίστηκε 21 λεπτά και είχε 12 πόντους με 4/7 τρίποντα και 5 ασίστ, έχει «καθαρίσει» και την ΑΕΚ πριν από μερικές εβδομάδες, όταν πραγματοποίησε μια ονειρική εμφάνιση, πιθανότατα την καλύτερη του φέτος, με 25 πόντους και 10 ασίστ σε ένα ανεπανάληπτο σόου, όπου είχε σκοράρει ξανά καθοριστικά καλάθια.

Ο Τολιόπουλος είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο «καυτούς» γκαρντ στην Ελλάδα και σίγουρα ο πιο φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που έπαιζε στον Ολυμπιακό, αφού έχει βελτιωθεί ραγδαία, έχει εξελίξει το παιχνίδι του και αποτελεί σημείο αναφοράς του Άρη, σε μια πολύ καλή σεζόν που κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τολιόπουλος, όσο ήταν στον Ολυμπιακό μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο τον θεωρούσε «είδωλο», ενώ και ο «kill bill», έλεγε τα καλύτερα για το ταλέντο του επιθετικά. Λίγα χρόνια μετά μπορεί να μην είναι στον Ολυμπιακό, όμως ο Τολιόπουλος έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη στον Άρη και τα πηγαίνει περίφημα. Κάτι που κοιτάζουν δεδομένα οι «μεγάλοι» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός), αφού έχουν θέμα με τους Έλληνες και δεν αποκλείεται να απασχολήσει το καλοκαίρι…

Tα στατιστικά του Τολιόπουλου στο EuroCup:

Τα στατιστικά του Τολιόπουλου στην Basket League: 

Η ματσάρα του με την ΑΕΚ

Το ματς με τον Παναθηναϊκό

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024