Αήττητο ήταν και πάει για τον Παναθηναϊκό. Ένας εκπληκτικός Άρης έχοντας ως ηγέτη του τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος βομβάρδισε στο φινάλε το καλάθι των πρασίνων κατάφερε να… αλώσει το ΟΑΚΑ και με 73-70 να κάνει την έκπληξη της χρονιάς.
Πρώτη εκτός έδρας νίκη των κίτρινων επί του Παναθηναϊκού μετά από 27 χρόνια!
Στο 16-1 έπεσε ο Παναθηναϊκός που δεν είχε τους ασθενείς Παπαπέτρου – Λεσόρ και τον τραυματία Ερνανγκόμεθ. Στο 10-7 ανέβηκε ο Άρης, ο οποίος πλέον «φουλάρει» για την τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας.
Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι παίζοντας εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κρατήσει τον Παναθηναϊκό πολύ χαμηλά (μόλις έξι πόντους στα πρώτα επτά λεπτά) με το δεκάλεπτο να κλείνει για τον Άρη στο +15 (10-25).
Μάλιστα η διαφορά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έφτασε και στο +19 (10-29). Κάπου εκεί η είσοδος του Καλαϊτζάκη βελτίωσε τον Παναθηναϊκό σε άμυνα και ένταση, με το τριφύλλι να ροκανίζει την διαφορά για το 34-39.
Στη συνέχεια με ένα επιμέρους 32-10 και έχοντας μπει ξανά για τα καλά στο ματς οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς με 42-39, με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο +6 (57-51).
Ωστόσο ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα σερί 7-0 με το ξεκίνημα του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου για το 57-58 του 32′. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε μπει ξανά μπροστά με 62-58, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς επέμειναν και ανέκτησαν το προβάδισμα (62-63) τρία λεπτά πριν το φινάλε.
Με το ματς να έχει φτάσει στην κόψη του ξυραφιού, βγήκε μπροστά ο Τολιόπουλος, ο οποίος με δύο διαδοχικά τρίποντα έφερε το +6 για την ομάδα του (62-68). Στο φινάλε ο Καλαϊτζάκης προσπάθησε να στείλει το ματς στην παράταση, ωστόσο αστόχησε με τον Άρη να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη.
Μίλαν και Γιουβέντους έμειναν για δεύτερη φορά φέτος στο 0-0, με το αποτέλεσμα να βολεύει την πρωτοπόρο Ίντερ που πλησίασε ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα.
Το... έλα να δεις έγινε σε ματς της Ουέσκα με τη Σαραγόσα, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, αφού αντίκρισε τη κόκκινη κάρτα, στη συνέχεια όρμησε σε αντίπαλο και τον ξάπλωσε κάτω με μπουνιά!
Χάρη σε γκολ του Χρήστου Τζόλη η Μπριζ «σφράγισε» σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Γάνδης (2-0) και υπολείπεται δύο βαθμούς της πρωτοπόρου Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Η επιστροφή του Αμερικανού προσφέρει πολλά στον Μπαρτζώκα ενόψει Μονακό και ο σέντερ των πειραιωτών έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ πως είναι έτοιμος να δώσει σημαντικές λύσεις