Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Διακόφτι όπου προσάραξε, παραμένει το Aqua Jewel

Στο Διακόφτι όπου προσάραξε, παραμένει το Aqua Jewel

Στο πλοίο δημιουργήθηκε ρήγμα και επήλθε ελεγχόμενη εισροή υδάτων

Στο λιμάνι των Κυθήρων, στο Διακόφτι, παραμένει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Aqua Jewel της Sea Jets, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το πλοίο προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου των Κυθήρων το απόγευμα της Τρίτης κατά τον απόπλου του, με 40 μέλη πλήρωμα και 8 επιβάτες.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Ναυτιλίας, «τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045 προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων, κατά τον απόπλου του με προορισμό τον Κίσαμο Κρήτης. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ΔΝΔ 5-6 Bf). Στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο επιβαίνουν οκτώ επιβάτες και σαράντα μέλη πληρώματος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους».

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του και πρόκειται να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο

Αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν όπως επισημαίνει το Υπουργείο, «η δημιουργία ρήγματος και η ελεγχόμενη εισροή υδάτων, κατά δήλωση του Πλοιάρχου. Από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ρύπανσης».

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, «απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” και πρόκειται να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024