Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Από τις βραβεύσεις στη Βουλή, ελεγχόμενος για εγκληματική οργάνωση

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Από τις βραβεύσεις στη Βουλή, ελεγχόμενος για εγκληματική οργάνωση

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» παρουσιάζεται να ελέγχεται για πρώτη φορά από το κράτος

Έγινε γνωστός από τα συσσίτια σε πρόσφυγες και ανέργους, διακρίθηκε για τη δράση του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τον βράβευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά πλέον κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε βραβευτεί ξανά, τόσο μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Ιανουάριο του 2020, όσο και σε άλλες εκδηλώσεις.

Το κράτος βράβευε χωρίς να έχει ελέγξει;

Με προεδρικό διάταγμα, τον Ιανουάριο του 2022, η Ελλάδα του απένειμε τον «Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος», ενώ απηύθυνε ομιλία εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με το MEGA, το κράτος βράβευε επί τόσα χρόνια μια πρωτοβουλία που ποτέ δεν έχει ελέγξει, που δεν έχει καμία νομική μορφή και που υπάρχει αλλά δεν υπάρχει κατά το επίσημο τυπικό. «Θα απολογηθώ μόνο στη Δικαιοσύνη και τους ανθρώπους που έχουν δώσει έστω και ένα ευρώ», δήλωσε ο ίδιος.

Κατά το ρεπορτάζ, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έλεγε ότι μοίραζε 4.000 μερίδες ανά ημέρα, ότι συνολικά είχε μοιράσει 18.000.000 μερίδες. Έτσι, όπως σημειώνει το MEGA, εταιρείες όπως οι Coca Cola, KFC και Lidl έστελναν στην εν λόγω κοινωνική κουζίνα τσάντες με προϊόντα τους ή αξιόλογα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου – χωρίς παραστατικά, μιας κι ο άλλος «Άλλος Άνθρωπος» δεν είχε νομική υπόσταση.

Όσον αφορά στη μεγάλη συναυλία με τους 45 καλλιτέχνες, κατά δήλωσή του ιδίου, τότε είχε συγκεντρώσει 15.000 ευρώ. Κατά το ρεπορτάζ, και αυτά την ίδια οδό ακολούθησαν: τον λογαριασμό PayPal του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου κι εκείνον της 80χρονης μητέρας του, όπου προ ημερών ελέχθη πως υπάρχει συνδικαιούχος ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο. 

«Μου είπαν ΄΄εμείς παίρνουμε μόνο χρήματα’΄΄»

Εν τω μεταξύ, ένα πρόσωπο μίλησε στο MEGA και είπε ότι είχε τηλεφωνήσει στον «Άλλο Άνθρωπο» για να προσφέρει μαγειρεμένο φαγητό και του είπαν ότι εκείνοι δεν λειτουργούν έτσι, ότι εκείνοι δέχονται χρήματα, αγοράζουν τρόφιμα, τα μαγειρεύουν οι ίδιοι, και τα διανέμουν στους ανθρώπους που χρειάζονται φαγητό.

«Τα Χριστούγεννα κάναμε κάποιες μερίδες, 100 μερίδες. Κάναμε, γιατί έχει πεθάνει ο μπαμπάκας μου και θέλαμε να το κάνουμε. Και δε ξέραμε πού να τις διαθέσουμε ας πούμε. Θέλαμε βοήθεια. Εεε… και πήραμε τηλέφωνο εκεί στον ΄΄Άλλον Άνθρωπο΄΄. Έγινε πολύ δουλειά. Καλή δουλεία. Καθαρό ωραίο φαγητό. Μεγάλες μερίδες. Τα πιρουνάκια, τα ψωμάκια όλα, όλα. Πήραμε τηλέφωνο αφού παίρναμε εκκλησίες και το ένα και το άλλο και δεν… Πήραμε τηλέφωνο εκεί. Και το σηκώνει αυτός ο κύριος. Και λέει ΄΄εμείς δεν παίρνουμε φαγητά΄΄. Έτσι ακριβώς», είπε αρχικά,

«Του λέω ΄΄ναι΄΄; Ναι βεβαίως. Λέει ΄΄δεν παίρνουμε εμείς φαγητά. Εμείς παίρνουμε μόνο χρήματα που μαγειρεύουμε εμείς΄΄. Και λέω ΄΄καλά ναι μήπως μπορέσετε έτσι λίγο να μας διαφωτίσετε που να απευθυνθώ. Να ψάξω. Τι να κάνω;΄΄. Και μου λέει ΄΄βγες έξω και ψάξε. Θα τους βρεις. Θα τους βρεις΄΄. Και μου το έκλεισε. Και απογοητεύτηκα τόσο πολύ», προσέθεσε.

Όπως είπε, δεν είχαν να προσφέρουν χρήματα.

«Δεν είχαμε να προσφέρουμε χρήματα. Δεν αφήσαμε. Καταρχήν δεν ήθελε ο άνθρωπος. Κατάλαβε ότι από εμάς δεν έχουμε μόνο αυτό και θέλουμε να το προσφέρουμε. Αντί να μας πει ΄΄φέρτε εδώ ή πηγαίντε τα κάπου΄΄ ή κάπως να μας βοηθήσει. Βγείτε έξω λέει και ψάξτε. Βγες έξω να τους βρεις. Έτσι ακριβώς ήταν η κουβέντα του και πάθαμε σοκ. Εμείς δεν παίρνουμε λέει φαγητά. Χρήματα. Λέμε ναι ωραία. Πού μπορούμε να απευθυνθούμε, να μας βοηθήσει κάποιος. Πού να βγούμε, στο δρόμο; Και τελικά αυτό κάναμε», κατέληξε.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024