Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάστηκε το αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Άννας

Εγκαινιάστηκε το αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Άννας

Ολοκληρώθηκε το αναπτυξιακό έργο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης εγκαινίασαν την Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2024, το αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Άννας, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το ολοκληρωμένο λιμενικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού 6.955.000 ευρώ και συμβατικού αντικειμένου 4.045.662 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η απόφαση ένταξης του έργου υπεγράφη στα τέλη του 2020 από τον τότε Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, επί Υπουργίας Μαυρουδή Βορίδη. Η σύμβαση κατασκευής υπεγράφη στα τέλη του 2021, ενώ οι εργασίες περατώθηκαν εμπρόθεσμα τον Δεκέμβριο του 2023.

Το έργο

Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν:

  • Προσήνεμος μόλος συνολικού μήκους 135μ. μέσου πλάτους 35μ. με εξωτερική θωράκιση από τεχνητούς ογκόλιθους.
  • Παραλιακά κρηπιδώματα συνολικού μήκους 96μ., εξοπλισμένα με 38 φωτιστικά στον μόλο και 9 στον παραλιακό δρόμο, δίκτυο πυρόσβεσης και 12 pillars παροχών νερού-ρεύματος.
  • Ράμπα ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών πλάτους 7,50μ. και μήκους 17μ.
  • Προβλήτα σχήματος «Γ» με τμήματα επιφάνειας 345 τ.μ. και 320 τ.μ. αντίστοιχα.
  • Λιμενολεκάνη συνολικής έκτασης 5.500 τ.μ. και βάθους 7 μέτρων.
  • Οδός προσπέλασης συνολικού μήκους 118 μέτρων και πλάτους 6μ.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Άννας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ στην παράδοση του εξαιρετικά σημαντικού έργου, το οποίο εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός ασφαλούς και λειτουργικού αγκυροβολίου στην περιοχή και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό και την ανάδειξη, κυρίως των αλιευτικών δραστηριοτήτων, αλλά και συμπληρωματικά των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων, με πολλαπλά οφέλη, χωρίς αμφιβολία, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

«Ως κυβέρνηση, θέλουμε να ξέρετε ότι το κράτος θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σας για να αποκαταστήσουμε όσα κατέστρεψαν στο πέρασμά τους οι πυρκαγιές. Στηρίζουμε τη βόρεια Εύβοια, την οποία θέλουμε πρωταγωνίστρια και όχι ουραγό της ανάπτυξης. Για τη στήριξη συνολικά της βόρειας Εύβοιας εκταμιεύθηκαν παραπάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Και έργα σαν αυτό που εγκαινιάζουμε εδώ σήμερα, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα στηρίξει την περιοχή, ούτως ώστε να κλείσουν οι πληγές και να βαδίσουμε όλοι μαζί στον δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης».

Στην ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε μεταξύ άλλων: «Παραδίδουμε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά το αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Άννας. Ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε με 6.955.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΕΠΑΛΘ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ολοκληρώθηκε γρήγορα και σωστά από τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες!

Η τοπική κοινωνία το αποζητούσε χρόνια, προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Αλιείας, αλλά και του Τουρισμού στην παραλία Αγίας Άννας του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας της Εύβοιας. Καλορίζικο, λοιπόν, το νέο μας λιμάνι και να το χαρούμε! Συνεχίζουμε δημιουργικά για το καλό του τόπου μας!»

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024