Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έχω πολλές καλές ιδέες» - Ποια είναι τα κριτήρια του Τραμπ για την επιλογή αντιπροέδρου

«Έχω πολλές καλές ιδέες» – Ποια είναι τα κριτήρια του Τραμπ για την επιλογή αντιπροέδρου

Πολλά είναι τα πιθανά σενάρια για την επιλογή του Τραμπ για υποψήφιο αντιπρόεδρο αν κερδίσει το προεδρικό χρίσμα

Μετά τις νίκες του σε Αϊόβα και Νιου Χαμσάιρ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναδειχθεί στο απόλυτο φαβορί για να λάβει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, στην εκπομπή «Sunday Morning Futures» του Fox Business Network, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για τα κριτήρια του για την επιλογή αντιπροέδρου, ενώ παραδέχτηκε τα λάθη του σε ότι αφορά την επιλογή προσωπικού, κατά την διάρκεια της πρώτης του διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την New York Post, ο υποψήφιος πρόεδρος απάντησε ότι για να επιλεγεί κάποιος αντιπρόεδρος θα «Πρέπει να μπορεί να γίνει καλός πρόεδρος. Πάντα πρέπει να το σκέφτεσαι αυτό» και πρόσθεσε «Έχω πολλούς καλούς ανθρώπους. Έχω πολλές καλές ιδέες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το κάνω αυτό γρήγορα». Βέβαια, μετά έδωσε και μία πρώτη γεύση χαρακτηρίζοντας τον γερουσιαστή Τιμ Σκοτ (R-S.C.) «πραγματική τίγρη» και επαινώντας την κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ που δεν έβαλε υποψηφιότητα εναντίον του.

Παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη στην επιλογή προσωπικού

Ο πρώην πρόεδρος ομολόγησε πως έκανε λάθη στην επιλογή προσωπικού λέγοντας πως   «Φυσικά έχω κάνει λάθη, αλλά όλοι τα κάνουν. Ο Ομπάμα είχε κάνει. Τι γίνεται με τον Μπάιντεν; Κοιτάξτε τους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτό το θέμα με τον Μπάιντεν.»

Όταν η παρουσιάστρια τον πίεσε, ο Τραμπ ανέφερε ότι «Η διαφορά είναι ότι εγώ απολύω ανθρώπους», ενώ πρόσθεσε πως «Εγώ απέλυσα τον Κόμεϊ. Τον ξεφορτώθηκα». Ο 77χρονος πρώην πρόεδρος εξήγησε ότι ήταν αουτσάιντερ πριν αναλάβει τα καθήκοντά του το 2016.

Σε ότι αφορά την εξοικείωση με τον κόσμο, ο πρώην πρόεδρος ανέφερε πως «Γνωρίζω επίσης ανθρώπους που δεν γνώριζα πριν. Τώρα γνωρίζω τους έξυπνους. Ξέρω τους χαζούς. Ξέρω τους αδύναμους και τους δυνατούς.» Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι σκοπεύει να επαναφέρει ορισμένα παλιά μέλη του υπουργικού συμβουλίου σε μια υποθετική δεύτερη θητεία.

Κινέζικη ανάμειξη αναμένει ο Τραμπ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ενώ τόνισε ότι ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ ήταν «πολύ καλός φίλος μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου», προέβλεψε ότι η Κίνα θα αναμειχθεί στις εκλογές του 2024 εναντίον του.

«Νομίζω ότι θα το κάνουν. Και δεν θα παρέμβουν εκ μέρους μου. Θα πρέπει να πάμε σε ψηφοφορία την ίδια ημέρα, με ψηφοδέλτια σε χαρτί, με ταυτότητα ψηφοφόρου και όχι σε ψηφοδέλτια με αλληλογραφία», είπε.

Σημειώνεται πως ο Σι φέρεται να υποσχέθηκε στον πρόεδρο Μπάιντεν ότι η Κίνα δεν θα παρέμβει στην κούρσα του 2024. Ο Τραμπ άφησε περαιτέρω να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να επιβάλλει ακόμη περισσότερους δασμούς από το 60% κατά της Κίνας που φημολογείται ότι εξετάζει.

Ο Τραμπ αναμένει κινεζική ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ

Τι είπε για όσους στρέφονται ενάντια του

Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα επαναφέρει τους «αντι-Τραμπ» στο πλευρό του, ο Τραμπ τόνισε τα πεπραγμένα του στην εσωτερική πολιτική. «Δεν ξέρω αν είναι πραγματικά αντι-Trumpers. Θέλουν – θέλουν ασφάλεια; Θέλουν ασφάλεια. Θέλουν μια μεγάλη οικονομία. Θέλουν ισχυρά σύνορα», είπε.

Είπε ότι «ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ (R-Ky.) θέλει να με υποστηρίξει, αυτό ακούω». Ο Τραμπ σφυροκοπεί εδώ και καιρό τον Μακόνελ και εξαπολύει εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον της συζύγου του.

Προβλήματα και στην RNC

Κάποια στιγμή, ο Τραμπ αναφέρθηκε στα ζοφερά στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων για τη συγκέντρωση χρημάτων. Η RNC ξεκίνησε τη χρονιά με 8 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στο ταμείο, το χαμηλότερο ποσό από το 2013, σε σύγκριση με την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών με 21 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στο ταμείο.

Ο πρώην πρόεδρος υπαινίχθηκε ότι η πρόεδρος του RNC Ronna McDaniel μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί. «Νομίζω ότι τα πήγε περίφημα όταν διετέλεσε επικεφαλής του Μίσιγκαν για μένα. Νομίζω ότι τα πήγε καλά αρχικά στο RNC. Θα έλεγα, αυτή τη στιγμή, ότι μάλλον θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές», ανέφερε.

Τα προβλήματα με το νόμο

Στην συνέχεια της συνέντευξης, ο Τραμπ ανέφερε ότι έχει κατηγορηθεί για 91 ποινικά αδικήματα. Είπε, συγκεκριμένα, ότι: «Όλα έχουν να κάνουν με το θάρρος. Πρέπει να έχεις θάρρος για τη χώρα» και πρόσθεσε «Αν δεν έβαζα υποψηφιότητα ή αν ήμουν στην πέμπτη θέση, δεν θα είχα καμία κατηγορία.»

«Κάθε φορά που μου απαγγέλλονται κατηγορίες, είναι τιμή μου, γιατί το κάνω για εσάς και ο λαός συμφωνεί με αυτό.», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος, ενώ δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες που έχει συγκεντρώσει εναντίον του.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024