Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στόχος της ΚΑΠ είναι η βίαιη εκδίωξη των αγροτών και η αλλαγή χρήσης γης, λέει ο Καραθανασόπουλος

Στόχος της ΚΑΠ είναι η βίαιη εκδίωξη των αγροτών και η αλλαγή χρήσης γης, λέει ο Καραθανασόπουλος

«Οι αγρότες ζητούν εγγυημένες τιμές και μείωση κόστους παραγωγής, ασφάλιση παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, αποκατάσταση ζημιών και αναπλήρωση εισοδήματος», σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος

«Ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης απέναντι σε μια πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες», ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στην ERT News.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, «βασικά υπεύθυνη για τα προβλήματα των αγροτών είναι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, την οποία στήριξε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, ενώ μόνο το ΚΚΕ την καταδίκασε».

«Οι αγρότες ζητούν εγγυημένες τιμές και μείωση κόστους παραγωγής, ασφάλιση παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, αποκατάσταση ζημιών και αναπλήρωση εισοδήματος»

Ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «μέσα από τη «φαιοπράσινη» μετάβαση, τη μείωση των επιδοτήσεων και άλλα μέτρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων υλοποιείται ένας σχεδιασμός, που στόχο έχει να εκδιώξει βίαια τους αγρότες, να αλλάξει η χρήση γης, να μπουν φωτοβολταϊκά και να συγκεντρωθεί η παραγωγή στα χέρια καπιταλιστικών επιχειρήσεων».

Επεσήμανε, επίσης, ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί φθηνή πρώτη ύλη για τις βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

«Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και η αύξηση του κόστους παραγωγής που δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα-ασπιρίνες, όπως αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αγρότες ζητούν εγγυημένες τιμές και μείωση κόστους παραγωγής, ασφάλιση παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, αποκατάσταση ζημιών και αναπλήρωση εισοδήματος».

«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα βάλουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων»

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «είναι διαχρονική η επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, με μείωση χρηματοδότησης, μείωση προσωπικού και μείωση φοιτητικής μέριμνας. Ενώ τώρα, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα βάλουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων, με γενίκευση διδάκτρων και στα δημόσια πανεπιστήμια και με αύξηση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024