Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 63 θυμάτων του C-130 που συνετρίβη στο όρος Όθρυς στις 5/2/1991

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 63 θυμάτων του C-130 που συνετρίβη στο όρος Όθρυς στις 5/2/1991

Ο Δήμος Πειραιά,τίμησε και φέτος τους αεροπόρους που χάθηκαν, στην μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας, υπηρετώντας την πατρίδα μας.

Ο  Δήμος Πειραιά τέλεσε σήμερα επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη  των 63 θυμάτων – σμηνιτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών – του μεταγωγικού αεροσκάφους, τύπου C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη   στο όρος Όθρυς, πριν από 33 χρόνια.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή Α’ Πειραιώς  και Νήσων Νίκου Βλαχάκου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, του Εντεταλμένου Δημοτικού  Συμβούλου  Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δημήτρη Βλαχάκου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη,  του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη, του Αρχιπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος Χαρίλαου Ευμορφόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό του Λιμενικού  Σώματος και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  του Ταξίαρχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Πειραιά Αριστείδη Λυμπεράτου, του Αναπληρωτή Διοικητή της Πυροσβεστικής Πειραιά Νίκου Καραγεωργόπουλου,   εκπροσώπων  των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Προέδρου της  Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά  Παναγιώτας   Θειακούλη – Βοϊδονικόλα,  καθώς και συγγενών των θυμάτων  στο μνημείο των πεσόντων, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης.

Τιμές απέδωσαν άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων»

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος  Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δημήτρης  Βλαχάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη,  στην ομιλία του, τόνισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε τη μνήμη των 63 αεροπόρων μας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, στις 5 Φεβρουαρίου 1991, κατά τη  συντριβή του αεροσκάφους C-130 στο όρος Όθρυς.

Ο Δήμος Πειραιά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, τιμά με τη σεμνή αυτή τελετή στο μνημείο που έχει αναγερθεί στην πόλη μας, τους αεροπόρους που χάθηκαν, στην μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας, υπηρετώντας την πατρίδα μας.

Κάτι τέτοιες στιγμές και με αφορμή αυτές τις τραγικές επετείους αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο δύσκολο και σημαντικό έργο επιτελούν καθημερινά, οι αξιωματικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι προασπίζουν τον εναέριο χώρο και την τιμή της χώρας μας.  Και τους είμαστε όλοι ευγνώμονες.

Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τα παιδιά, τους συζύγους ή τους πατεράδες τους.
Ευχή όλων μας είναι καμία οικογένεια να μην ξαναζήσει στο μέλλον τέτοια τραγωδία και να μην υπάρξουν άλλες τέτοιου είδους απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Κυρίες και κύριοι,
Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Να είστε όλοι καλά».

Στεφάνια κατέθεσαν :

Κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Εκ μέρους του Προέδρου  της Βουλής των Ελλήνων   κατέθεσε στεφάνι ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς  και Νήσων Νικόλαος Βλαχάκος.

Εκ μέρους  του Δημάρχου και του Δήμου Πειραιώς ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Δημήτριος Βλαχάκος.

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο Αρχηγός, Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας,  ο Ιωάννης Περδικούρης, Επισμηναγός εν αποστρατεία.

Εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ  ο Πρόεδρος, Βασίλης Τσιλιγιάννης, σμήναρχος εν αποστρατεία.

Εκ μέρους  του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων,  ο Γρηγόριος Παναγιώτου.

Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά,  ο  Νικόλαος Μπιλήρης.

Εκ μέρους  του Συλλόγου Αλληλεγγύης Οικογενειών των 63 Θυμάτων του Αεροσκάφους  C-130 Π. Α.,  ο Γεώργιος Νικολακόπουλος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024