Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα ταινία «Arcadia» του Γιώργου Ζώη παρουσιάζει τρέιλερ πριν από την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Η νέα ταινία «Arcadia» του Γιώργου Ζώη παρουσιάζει τρέιλερ πριν από την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του φανταστικού δράματος «Arcadia» του Γιώργου Ζώη, το οποίο κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα Encounters του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η ταινία επικεντρώνεται στη νευρολόγο Κατερίνα και τον Γιάννη, έναν πρώην γιατρό, οι οποίοι πηγαίνουν σε ένα ερημικό παραθαλάσσιο θέρετρο. Σιωπή επικρατεί στο αυτοκίνητο καθώς ταξιδεύουν σε αμμόλοφους μέσα σε ένα θυελλώδες φθινόπωρο, ταιριαστή με την όχι και τόσο ευχάριστη περίσταση: Ο Γιάννης έχει κληθεί να αναγνωρίσει το θύμα ενός τραγικού ατυχήματος στο νοσοκομείο της μικρής πόλης.

Όταν ο τοπικός αστυνομικός τους ενημερώνει ότι το όχημα του θύματος είχε πέσει στο στηθαίο μιας πέτρινης γέφυρας και τους οδηγεί στο νεκροτομείο, η Κατερίνα βλέπει τις χειρότερες υποψίες της να επιβεβαιώνονται.

Μαζί με τον Γιάννη, αλλά και με τις δικές της νυχτερινές εξορμήσεις σε ένα μυστηριώδες, ρουστίκ beach bar που ονομάζεται «Αρκαδία», αρχίζουν να συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ, αποκαλύπτοντας μια στοιχειωμένη ιστορία αγάπης, απώλειας, αποδοχής και αποδέσμευσης.

Δείτε το τρέιλερ 

Μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης

Το σενάριο γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και τον Γιώργο Ζώη. Τον Γιάννη υποδύεται ο Βαγγέλης Μουρίκης και την Κατερίνα η Αγγελική Παπούλια. Παραγωγοί είναι η Αντιγόνη Ρώτα, η Μαρία Δρανδάκη και ο Στέλιος Κοτιώτης. Συμπαραγωγός είναι η Veselka Kiryakova.

Η ταινία είναι παραγωγή της Foss Productions και της Homemade Films και συμπαραγωγή της Red Carpet.

Το ντεμπούτο μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, «Casus Belli», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2010. Η δεύτερη μικρού μήκους ταινία του, «Out of Frame», έκανε πρεμιέρα στη Βενετία το 2012 και κέρδισε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την καλύτερη ευρωπαϊκή μικρού μήκους ταινία.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Interruption» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Βενετία το 2015. Η τρίτη μικρού μήκους ταινία του, «Eighth Continent», έκανε πρεμιέρα στη Βενετία το 2017, ενώ η μικρού μήκους ταινία του «Third Kind» έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής στις Κάννες το 2018.

Εξορμήσεις σε ένα μυστηριώδες, ρουστίκ beach bar που ονομάζεται «Αρκαδία», αρχίζουν να συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ, αποκαλύπτοντας μια στοιχειωμένη ιστορία αγάπης, απώλειας, αποδοχής και αποδέσμευσης

Photo: YouTube

Ένα οικουμενικό θέμα

Σε ανακοίνωσή τους, οι παραγωγοί ανέφεραν: «Η ταινία θα είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει το έργο του. Όταν ο Γιώργος μας είπε ότι ήθελε να γυρίσει μια ιστορία αγάπης όπου η αγάπη και η απώλεια θα συνυπάρχουν ανάμεσα σε πραγματικούς και φανταστικούς κόσμους, καταλάβαμε αμέσως ότι αυτή η ταινία ήταν μια φυσική συνέχεια της δουλειάς του και θέλαμε να την υποστηρίξουμε».

Ο Tassilo Hallbauer, επικεφαλής πωλήσεων και εξαγορών της Beta Cinema, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που βρήκαμε ένα πραγματικό διαμάντι με την «Αρκαδία». Πρόκειται για μια όμορφη, μαγική ιστορία με βαθύ συναισθηματικό αντίκτυπο και δείχνει τη μοναδική γραφή του εξαιρετικά ταλαντούχου Γιώργου Ζώη. Το οικουμενικό της θέμα θα μιλήσει στο κοινό όλου του πλανήτη».

Η Beta Cinema θα πουλήσει την ταινία στην Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου.

*Με στοιχεία variety.com

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024