
Στο χορό των κινητοποιήσεων και η Κρήτη
Οι αγρότες της Κρήτης προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό δρόμου, ζητώντας από την κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματά τους.
Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αλλάξει την πολιτική του απέναντι στον αγροτικό κόσμο, ολοένα και σε περισσότερες περιοχές της χώρας οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να ζητήσουν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση.
Αυτή τη φορά οι αγρότες της Κρήτης βγήκαν στους δρόμους και προχώρησαν σε συμβολικές –σε πρώτη φάση- κινητοποιήσεις, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Ειδικότερα, μετά από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων οι αγρότες προχώρησαν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια.
Τα αιτήματά τους
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Μανούσο Σταυριανουδάκη, οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους.
Συγκεκριμένα, ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του εισοδήματος τους, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αύξηση του αφορολόγητου και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας με κρατική ευθύνη.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια Λάρισας, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.
- Φλόριντα: Αλιγάτορας κατασπάραξε 31χρονη σε ποτάμι – «Βιαστείτε, χάνει πάρα πολύ αίμα»
- Γάτα: Πώς μπορούμε να κερδίσουμε την αγάπη της; – Τα «αποδεικτικά στοιχεία»
- Δημοπράτηση έργου ανέγερσης του 7ου διθέσιου Νηπιαγωγείου από το Δήμο Μυτιλήνης
- Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στο Μπανγκλαντές
- «Τρέλα» στο Μεξικό για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ: Πάρτι από 150.000 οπαδούς στους δρόμους (vids)
- Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου παρουσίασε το υπό κατασκευή, πρώτο κτήριο μηδενικών εκπομπών στη Λέσβο


