Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Άντρας κατηγορείται για τη σκόπιμη μετάδοση του ιού HIV στη σύντροφό του

Ρόδος: Άντρας κατηγορείται για τη σκόπιμη μετάδοση του ιού HIV στη σύντροφό του

Η πρώην πλέον σύντροφός του υπέβαλε μήνυση εις βάρος του

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα, ένας 43χρονος με την κατηγορία της σκόπιμης μετάδοσης του ιού HIV στη σύντροφό του.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατέθεσε η σύντροφος του 43χρονου —από τη Ρόδο— σε βάρος του και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και την προσαγωγή του.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος συντρόφου και μετά την απολογία του, στις 24 Φεβρουαρίου 2023, ο 43χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπως αναφέρει η rodiaki.gr.

Ερχόταν σε επαφή μαζί της χωρίς προφύλαξη

Η παραπομπή σε δίκη έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, ο 43χρονος, το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιουλίου 2020 έως και τον Ιούλιο του 2022, που συμβίωνε με τη σύντροφό του, αν και γνώριζε ότι ήταν φορέας του ιού HIV (AIDS) ερχόταν καθημερινά σχεδόν, σε σεξουαλική επαφή μαζί της, χωρίς προφύλαξη παρότι γνώριζε ότι με τον τρόπο αυτό θα της μετέδιδε τον ιό, όπως και έγινε.

Όπως αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, μεταξύ άλλων, «επίσης γνώριζε, ότι η νόσος αυτή είναι βαριά και ανίατη και συνεπάγεται μόνιμη αναπηρία, καθώς αναστέλλει εφ’ όρου ζωής τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και εμποδίζει τον πάσχοντα να χρησιμοποιεί το σώμα του, όπως ένας υγιής άνθρωπος, καθώς χωρίς τη λήψη καθημερινής βαριάς φαρμακευτικής αγωγής (με σοβαρές παρενέργειες για τον οργανισμό, όπως στεφανιαία νόσο, δυσλιπιδαιμία, σύνδρομο λιποδυστροφίας, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.) μπορεί και μία απλή καθημερινή ίωση να φέρει στον πάσχοντα τον θάνατο, ενώ εφ’ όρου ζωής θα πρέπει να λαμβάνει προφυλάξεις για να μην μεταδώσει και σε άλλους τον ιό».

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024