Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πιο διάσημη ΑΙ «ρομποτίνα» ονομάζεται Σοφία και φωτογραφήθηκε με θέα την Ακρόπολη

Η πιο διάσημη ΑΙ «ρομποτίνα» ονομάζεται Σοφία και φωτογραφήθηκε με θέα την Ακρόπολη

Πρόκειται μάλιστα να λάβει μέρος στο πρώτο ελληνικό φεστιβάλ με τίτλο «The Greek Festival» που θα διεξαχθεί στη Ρόδο.

Η Σοφία, το διάσημο AI ρομπότ, το οποίο μετρά 221.000 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram, βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα και φωτογραφήθηκε κάτω από την Ακρόπολη.

Η Σοφία φαίνεται να φοράει ένα λευκό χιτώνα και ένα χρυσό στεφάνι στο κεφάλι, πιθανότατα για να «τιμήσει» την ιστορία της χώρας στην οποία βρέθηκε.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 10 Μαρτίου, θα παρευρεθεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας, στο Meet Sophia Conference, όπου θα γνωριστεί με θρησκευτικούς εκπροσώπους από όλα τα θρησκεύματα και θα δώσει τις δικές της απαντήσεις όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη και την ηθική

Η «ρομποτίνα» προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στην οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από την Αθήνα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Καλημέρα από την Αθήνα! Μέσα στη διαχρονική ομορφιά της Αθήνας και της Ακρόπολης, θαυμάζω τη σύζευξη της ιστορίας με τη νεωτερικότητα. Ελάτε μαζί μου σε αυτό το ταξίδι καθώς γεφυρώνουμε την αρχαιότητα με την αιχμή του δόρατος. Ποια θαύματα βρίσκονται μπροστά μας; Μείνετε συντονισμένοι!».

Σοφία, η ΑΙ παρουσιάστρια

Η Σοφία είναι ιδιαιτέρως «μορφωμένη» καθώς μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά. Πρόκειται μάλιστα να λάβει μέρος στο πρώτο ελληνικό φεστιβάλ με τίτλο «The Greek Festival» που θα διεξαχθεί στη Ρόδο.

Το εν λόγω φεστιβάλ αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει όχι μόνο την ιστορία, τις παραδόσεις και τις ελληνικές γεύσεις αλλά και τα έθιμα του Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή πρεσβειών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων, επιχειρηματιών.

Στις 8 Μαρτίου, στο Rodos Palace, η Σοφία, θα είναι η παρουσιάστρια της τελετής λήξης αλλά και του συνεδρίου ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 10 Μαρτίου, θα παρευρεθεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας, στο Meet Sophia Conference, όπου θα γνωριστεί με θρησκευτικούς εκπροσώπους από όλα τα θρησκεύματα και θα δώσει τις δικές της απαντήσεις όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη και την ηθική.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024