Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Το υπουργείο Πολιτισμού καταδίκασε τον βομβαρδισμό της ακρόπολης του Αλ-Ραχμπά

Συρία: Το υπουργείο Πολιτισμού καταδίκασε τον βομβαρδισμό της ακρόπολης του Αλ-Ραχμπά

Το «φρούριο μέσα σε φρούριο», η Ακρόπολη του Αλ-Ραχμπά στην Συρία, βομβαρδίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Πολιτισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στην ιστορική Ακρόπολη της Αλ-Ραχμπά, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Ευφράτη στην πόλη al-Mayadeen, Deir Ezzor.

«Η επίθεση παραβιάζει όλους τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις που απαιτούν την προστασία και τον σεβασμό των πολιτιστικών αγαθών σύμφωνα με το άρθρο 4 της Σύμβασης της Χάγης του 1954», ανέφερε το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η ακρόπολη χρονολογείται από τον 9ο αιώνα μ.Χ

Οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν το Σάββατο μια απροκάλυπτη αεροπορική επίθεση σε μια σειρά από τοποθεσίες και πόλεις στην ανατολική περιοχή της Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, αφήνοντας νεκρούς πολίτες και στρατιωτικούς, τραυματίζοντας άλλους και προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες.

Το φρούριο μέσα σε φρούριο

Αυτή η ακρόπολη, που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα μ.Χ. και είναι γνωστή ως Καλ’ατ αλ-Ράχμπα, έχει τεράστια ιστορική σημασία. Σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός λόφου με υψόμετρο 244 μέτρων, η Αλ-Ράχμπα κατέχει μια στρατηγική θέση με θέα στη στέπα της Συριακής ερήμου. Ωστόσο, η φθορά του χρόνου και η διάβρωση από τον άνεμο το έχουν αφήσει σε μεγάλο βαθμό σε ερείπια. Αποτελείται από το φρούριο 60 x 30 μέτρα και περικλείεται από έναν εξωτερικό τοίχο σε σχήμα πενταγώνου 275 x 95 μέτρων.

Αρχικά ονομαζόταν Ραχμπάτ Μαλίκ ιμπν Τοκ. Το φρούριο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής. Καταστράφηκε σε σεισμό το 1157 και αργότερα ανοικοδομήθηκε κοντά στην άκρη της ερήμου από τον άρχοντα των Ζενγκίντ-Αιουμπίντ, Σιρκούχ, με μεταγενέστερες ανακατασκευές το 1207 και κατά τη διάρκεια της εποχής των Μαμελούκων.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024