Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Αντιδράσεις για τη συνέντευξη Μπεν Γκβίρ στη WSJ - «Θα ήταν διαφορετικά αν ο Τραμπ ήταν στην εξουσία»

Ισραήλ: Αντιδράσεις για τη συνέντευξη Μπεν Γκβίρ στη WSJ – «Θα ήταν διαφορετικά αν ο Τραμπ ήταν στην εξουσία»

Όσα είπε ο ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στο Ισραήλ, η συνέντευξη του ακροδεξιού υπουργού Ίταμαρ Μπεν Γκβιρ, στη Wall Street Journal.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, στη συνέντευξή του, καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι ο αναμενόμενος αντίπαλός του στις εκλογές του 2024 θα χειριστεί τον πόλεμο στη Γάζα «διαφορετικά».

Σύμφωνα με τον Μπεν Γκβιρ, αν ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και όχι ο Μπάιντεν, «η συμπεριφορά των ΗΠΑ θα ήταν εντελώς διαφορετική»

Ο ακροδεξιός υπουργός δήλωσε ότι «αντί να μας δώσει την πλήρη υποστήριξή του, ο Μπάιντεν είναι απασχολημένος με τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων» στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία, σύμφωνα με τον Μπεν-Γκβιρ, «πηγαίνουν στη Χαμάς».

Ο ίδιος, δήλωσε επίσης ότι αν ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και όχι ο Μπάιντεν, «η συμπεριφορά των ΗΠΑ θα ήταν εντελώς διαφορετική».

Σε συνέντευξή του στο  κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, Kan,  νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ben-Gvir μίλησε για τη μαζική μετανάστευση των Παλαιστινίων από τη Γάζα και την ανοικοδόμηση των εβραϊκών οικισμών στη Λωρίδα.

Επεξηγώντας τα σχέδια αυτά στην WSJ, ο Ben-Gvir είπε ότι θα ενθαρρύνει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να «μεταναστεύσουν σε μέρη σε όλο τον κόσμο», αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Εκνευρισμένος ο  Νετανιάχου – Αντιδράσεις και από Λαπίντ

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχουκατά την έναρξη της εβδομαδιαίας κυβερνητικής συνεδρίασης στην Ιερουσαλήμ.

«Δεν χρειάζομαι τη βοήθεια [του] για να καταλάβω πώς θα χειριστώ τις σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα», είπε σύμφωνα με την Haaretz.

Στις δηλώσεις Μπεν Γκβιρ, αντέδρασε νωρίτερα και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Μπεν Γκβιρ, «πλήττουν το διεθνές κύρος του Ισραήλ» .

Παράλληλα κάλεσε τον Νετανιάχου να «συγκρατήσει τον Μπεν Γκβιρ.

Sports in

«Ο Χεζόνια φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης»- Ποια ομάδα θα τον αποκτήσει

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo ο Μάριο Χεζόνια απέρριψε την προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024