Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Η αμερικανική Βουλή ενέκρινε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 14,5 δισ. δολαρίων προς το Ισραήλ

Μπάιντεν: Η αμερικανική Βουλή ενέκρινε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 14,5 δισ. δολαρίων προς το Ισραήλ

Δημοκρατικοί βουλευτές αψήφησαν το Τζο Μπάιντεν που είχε απειλήσει με βέτο, γιατί ήθελε να εγκριθεί η βοήθεια προς το Ισραήλ, μαζί με την βοήθεια προς την Ουκρανία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε την προώθηση στρατιωτικής βοήθειας ύψους 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ, αλλά το νομοσχέδιο φαίνεται να μην έχει ελπίδες, αφού ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας της Γερουσίας μαζί με τον Λευκό Οίκο κατέστησαν σαφές ότι δεν θα υπογράψουν νομοθεσία που δεν περιλαμβάνει βοήθεια τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Ουκρανία.

Το πακέτο βοήθειας που προωθήθηκε από τον νέο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον απαιτεί επίσης η έκτακτη βοήθεια να αντισταθμιστεί με περικοπές δισεκατομμυρίων από την Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων, τις οποίες οι Δημοκρατικοί ενέκριναν πέρυσι και δεν περιλαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Μόλις πρόσφατα ο Τζο Μπάιντεν είχε δώσει συγχαρητήρια στην ΕΕ για την έγκριση 50 δισ. € στην Ουκρανία και δεν μπορεί να κάνει πίσω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε με 226-196, με 12 Δημοκρατικούς να συντάσσονται με τους περισσότερους Ρεπουμπλικάνους σε μια ψηφοφορία που έγινε σε μεγάλο βαθμό με κομματική γραμμή.

Οι Δημοκρατικοί που «ψήφισαν κατά συνείδηση»

Οι 12 Δημοκρατικοί που ψήφισαν με τους Ρεπουμπλικάνους είναι από τους πιο φιλοϊσραηλινούς νομοθέτες του κόμματος: Οι εκπρόσωποι Josh Gottheimer, Jared Moskowitz, Debbie Wasserman Schultz, Lois Frankel, Jared Golden, Juan Vargas, Angie Craig, Don Davis, Greg Landsman, Darren Soto, Haley Stevens και Fredrica Wilson.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον ανέφερε από το βήμα, ότι το πακέτο των Ρεπουμπλικανών θα παρέχει στο Ισραήλ τη βοήθεια που χρειάζεται για να αμυνθεί, να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς και να εξαλείψει την παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα, επιτυγχάνοντας «όλα αυτά, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε υπεύθυνες δαπάνες και να μειώσουμε το μέγεθος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης». Οι Δημοκρατικοί λένε ότι η προσέγγιση αυτή θα καθυστερήσει μόνο τη βοήθεια για το Ισραήλ. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ προειδοποίησε ότι το «εκπληκτικά ανόητο» νομοσχέδιο δεν έχει καμία πιθανότητα να περάσει από τη Γερουσία.

Η πρώτη ουσιαστική νομοθετική προσπάθεια στο Κογκρέσο για την υποστήριξη του Ισραήλ στον πόλεμο υπολείπεται κατά πολύ του αιτήματος του Μπάιντεν για σχεδόν 106 δισεκατομμύρια δολάρια που θα υποστήριζε επίσης την Ουκρανία καθώς πολεμά τη Ρωσία, μαζί με τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν την Κίνα (σ.σ. Χρηματοδότηση της Ταϊβάν) και να αντιμετωπίσουν την ασφάλεια στα σύνορα με το Μεξικό. Ο Τζόνσον δήλωσε ότι θα στραφεί στη συνέχεια στη βοήθεια για την Ουκρανία μαζί με την ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων, προτιμώντας να αντιμετωπίσει τα αιτήματα του Μπάιντεν ξεχωριστά, καθώς οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αντιτίθενται όλο και περισσότερο στην παροχή βοήθειας στο Κίεβο.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024