Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ανακοίνωση Μπάιντεν για την έναρξη των επιθέσεων κατά οργανώσεων - Επλήγησαν 85 στόχοι

ΗΠΑ: Ανακοίνωση Μπάιντεν για την έναρξη των επιθέσεων κατά οργανώσεων – Επλήγησαν 85 στόχοι

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε δήλωση του Τζο Μπάιντεν για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία και το Ιράκ. Πρόκεται για 85 στόχους που χτυπήθηκαν με 125 βλήματα.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση του Τζο Μπάιντεν μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία και το Ιράκ ως απάντηση στην επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη την Κυριακή σε αμερικανική στρατιωτική βάση, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες.

Οι ΗΠΑ διεξάγουν τις αεροπορικές επιδρομές ως αντίποινα για την επίθεση στη βάση στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας. Νέο χτύπημα σήμερα σε στρατόπεδο των ΗΠΑ που φυλά πετρελαιοπηγές.

«Aς το γνωρίζουν αυτό όλοι όσοι μπορεί να επιδιώξουν να μας βλάψουν: Αν βλάψετε έναν Αμερικανό, θα απαντήσουμε»

Η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει πως η επίθεση συνέβη στην πλευρά της Ιορδανίας και όχι της Συρίας, καθώς βρίσκεται σε συριακό έδαφος χωρίς να έχει υπάρξει πρόσκληση της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 10 νεκροί Σύριοι και 18 τραυματίες.

O φωτογράφος «παίζει με την αντανάκλαση» των στρατιωτών που χαιρετούν, την στιγμή που επαναπατρίστηκαν οι σωροί των νεκρών αμερικανών στρατιωτών.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ελέω προεκλογικής περιόδου ο Τζο Μπάιντεν δεχόταν σφοδρές πιέσεις για να διεξάγει επιθέσεις. Επέλεξε να μην χτυπήσει στο Ιράν, αλλά «στόχους του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» σε Συρία και Ιράκ. Η δήλωση έχει ως εξής: «Ο κ. Μπάιντεν είναι ο επικεφαλής της ομάδας των Αμερικανών στρατιωτών που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας

Την περασμένη Κυριακή, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ιορδανία από μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτόξευσαν μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC). Νωρίτερα σήμερα, παρευρέθηκα στην αξιοπρεπή επιστροφή αυτών των γενναίων Αμερικανών στην αεροπορική βάση του Ντόβερ και μίλησα με καθεμιά από τις οικογένειές τους.

Σήμερα το απόγευμα, κατόπιν δικής μου εντολής, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν στόχους σε εγκαταστάσεις στο Ιράκ και τη Συρία που χρησιμοποιούν το IRGC και οι συνεργαζόμενες με αυτό πολιτοφυλακές για να επιτίθενται στις αμερικανικές δυνάμεις. Η απάντησή μας ξεκίνησε σήμερα. Θα συνεχιστεί σε χρόνους και τόπους της επιλογής μας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Αλλά ας το γνωρίζουν αυτό όλοι όσοι μπορεί να επιδιώξουν να μας βλάψουν: Αν βλάψετε έναν Αμερικανό, θα απαντήσουμε».

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 85 στόχους και χρησιμοποίησαν 125 πυρομαχικά ακριβείας

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πλήγματα, ισχυριζόμενη ότι έπληξε περισσότερους από 85 στόχους.

Σε μια ανάρτηση στο X, ανέφερε ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στις 16:00 ώρα Ανατολικής Ευρώπης (21:00 ώρα Αγγλίας) στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της Δύναμης Quds Force του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και των συνδεδεμένων με αυτήν παραστρατιωτικών ομάδων.

Για τα πλήγματα «χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 125 πυρομαχικά ακριβείας» και συμμετείχαν πολλά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς που πετούσαν από τις ΗΠΑ, ανέφερε. Πρόκειται για τα υπερηχητικά Β-1Β Lancet που εφοδιάζονται με βόμβες JDAM των 900 κιλών.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024