Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: 2 υπήκοοι της Γαλλίας σκοτώθηκαν σε πλήγμα της Ρωσίας

Ουκρανία: 2 υπήκοοι της Γαλλίας σκοτώθηκαν σε πλήγμα της Ρωσίας

Ξένοι εθελοντές, ανάμεσά τους δύο Γάλλοι, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εξαιτίας εχθρικού πλήγματος στη Μπαρισλάβ της Ουκρανίας, ανέφερε ουκρανός αξιωματούχος.

Δυο γάλλοι «εθελοντές» σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις αλλοδαποί τραυματίστηκαν ελαφρά χθες Πέμπτη σε ρωσικό βομβαρδισμό στην κοινότητα Μπαρισλάβ, κοντά στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ουκρανός αξιωματούχος (στη φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Gleb Garanich, επάνω, βολές ουκρανικού πυροβολικού κοντά στην πόλη Ζιτόμιρ της Ουκρανίας).

Από την έναρξη του πολέμου πάνω από 300 γάλλοι μισθοφόροι έχουν φτάσει στην Ουκρανία

«Ξένοι εθελοντές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εξαιτίας εχθρικού πλήγματος στη Μπαρισλάβ», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης της Χερσώνας, ο Ολεξάντρ Προκούντιν.

«Ο ρωσικός στρατός σκότωσε δυο γάλλους πολίτες. Αλλοι τρεις ξένοι τραυματίστηκαν ελαφρά», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει ποια ήταν τα καθήκοντα των «εθελοντών» αυτών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σχεδόν 130 νεκροί

Από την έναρξη του πολέμου, πάνω από 300 γάλλοι μισθοφόροι έχουν φτάσει στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες εναντίον της Ρωσίας, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ενημερωμένη πηγή στο Sputnik.

«Ορισμένοι από αυτούς υπηρέτησαν στο 2ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών της Λεγεώνας των Ξένων της 11ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων (στην πόλη Calvi στο νησί της Κορσικής)», ανέφερε.

«Κατά τη διάρκεια των μαχών, περίπου 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ έως και 170 άνθρωποι εγκατέλειψαν το ουκρανικό έδαφος. Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, υπήρχαν 50 μαχητές από τη Γαλλία στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας», είπε, προσθέτοντας ότι «οι ξένοι μισθοφόροι αποτελούν μέρος της Διεθνούς Λεγεώνας Αμυνας της Ουκρανίας (ILOU)».

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024