Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ελπίδες της Ελλάδας για προκρίσεις και μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

Οι ελπίδες της Ελλάδας για προκρίσεις και μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

Η Ελλάδα συμμετέχει με πολλούς αθλητές και αθλήτριες και διεκδικεί μετάλλια αλλά και Ολυμπιακές προκρίσεις για το Παρίσι

Aυλαία σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου σε μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις για το 2024, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα του Κατάρ.

Η Ελλάδα συμμετέχει με πολλούς αθλητές και αθλήτριες και διεκδικεί μετάλλια αλλά και Ολυμπιακές προκρίσεις για το Παρίσι. Η αρχή θα γίνει με την καλλιτεχνική κολύμβηση και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα αθλήματα.

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών

Η δεύτερη στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ταξιδεύει στη Ντόχα με πολλές φιλοδοξίες για το τουρνουά της υδατοσφαίρισης (5-17/2). Ο Θοδωρής Βλάχος έχει επιλέξει 15 παίκτες, με στόχο πάλι μία θέση στο βάθρο και είναι οι: Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Νίκος Παπανικολάου, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιάννης Αλαφραγκής, Κώστας Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Στάθης Καλογερόπουλος.

Η πρεμιέρα της Εθνικής Ανδρών, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς από πέρσι, θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου με αντίπαλο την Κίνα. Ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας. Δύο ημέρες αργότερα η Εθνική θα αναμετρηθεί με τη Βραζιλία, στις 9.30 το πρωϊ (ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση κόντρα στη Γαλλία (Παρασκευή 9/2) στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Εκτός από το ασημένιο μετάλλιο στην Φουκουόκα, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έχει κατακτήσει δύο χάλκινα, το 2011 στη Σαγκάη και το 2022 στη Βουδαπέστη.

Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Απαλλαγμένη από το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πάει στη Ντόχα για να μετρήσει τις δυνάμεις της και γιατί όχι, να διεκδικήσει και αυτή μία θέση στο βάθρο.

Τα 15 κορίτσια που επέλεξε η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Αλεξία Καμμένου είναι: Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ειρήνη Νίνου, Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά , Ιωάννα Χυδηριώτη.

Οι αγώνες της ξεκινούν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με πρώτο αντίπαλο τη Γαλλία στις 12.00 ώρα Ελλάδας. Ακολουθεί ο αγώνας με την Ισπανία (6/2, 19.00) και μετά με την Κίνα (8/2, 18.30).
Το 2011 στη Σαγκάη τα κορίτσια αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου.

Κολύμβηση

Για πρώτη φορά η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης θα συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης με 20 κολυμβητές, εκ των οποίων 11 άνδρες και 9 γυναίκες.
Θα υπάρξει συμμετοχή σε 6 συνολικά Ομαδικά μιας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα είναι η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στα Ομαδικά Αγωνίσματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Στους αγώνες που αρχίζουν στις 11 Φεβρουαρίου, μετέχουν οι: Χρήστου Απόστολος, Γκολομέεβ Κρίστιαν, Μπίλας Στέργιος-Μάριος, Μάρκος Δημήτριος, Παπαστάμος Απόστολος, Σίσκος Απόστολος, Μακρυγιάννης Ευάγγελος, Ασπουγαλής Αρκάδιος-Γεώργιος, Βαζαίος Ανδρέας, Στάμου Κωνσταντίνος, Εγγλεζάκης Κωνσταντίνος, Ντουντουνάκη Άννα, Δράκου Θεοδώρα, Κοντογεώργου Ελένη, Δαμασιώτη Γεωργία, Δρασίδου Μαρία-Θάλεια, Βασιλάκη Άρτεμις, Καλογέρη Ζαχαρούλα, Ζαφειράτου Μαρία, Μπούτου Αναστασία,

Koλύμβηση Ανοιχτής Θαλάσσης

Με τρεις αθλητές μετέχει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου που θα γίνουν τα 10χλμ. θα πέσουν ο Άλκης Κυνηγάκης και ο Αστέριος Δαλδογιάννης με στόχο την Ολυμπιακή πρόκριση ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Γεωργία Μακρή, μία μέρα νωρίτερα. Και οι τρεις θα κολυμπήσουν και στα 5χλμ.

Καλλιτεχνική Κολύμβηση

H Ελλάδα έχει εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Πρώτη ξεκίνησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον προκριματικό του Τεχνικού Σόλο, όπου προκρίθηκε πανηγυρικά πρώτη στον τελικό, ενώ συμμετέχει και στον προκριματικό του Τεχνικού Ντουέτου μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου.

Η Πλατανιώτη το 2022, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Σόλο στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και θα διεκδικήσει την επιστροφή της στο βάθρο μετά την περσινή τέταρτη θέση στη Φουκουόκα. Στο Ντουέτο τα δύο κορίτσια πέρσι στην Φουκουόκα είχαν κατακτήσει την έκτη θέση.

Η Ελλάδα έχει εκπροσώπηση και στο ομαδικό με συνολικά 10 αθλήτριες: Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ελεύθερο & Τεχνικό Σόλο, Ελεύθερο & Τεχνικό Ντουέτο), Σοφία Μαλκογεώργου (Ελεύθερο & Τεχνικό Ντουέτο, Ελεύθερο & Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Routine), Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα (Ελεύθερο & Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Rutine), Ζωή Καράγγελου (Ελεύθερο & Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Rutine), Μαρία Καραπαναγιώτου (Ελεύθερο & Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Rutine), Δανάη Καριώρη (Ελεύθερο & Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Rutine), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (Ελεύθερο & Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Rutine), Θάλεια Δαμπάλη (Ελεύθερο & Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Rutine), Σοφία Ρηγάκου (Ελεύθερο & Τεχνικό Ομαδικό, αναπληρωματική Acrobatic Rutine), Άρτεμη Κουτράκη (αναπληρωματική Ελεύθερο & Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Rutine).

Καταδύσεις

Ο πρωταθλητής Θάνος Τσιρίκος είναι η ελληνική συμμετοχή στις καταδύσεις με τον ίδιο να διεκδικεί την Ολυμπιακή πρόκριση. Ο Τσιρίκος αγωνίζεται στις 9/2 και την επομένη είναι ο ημιτελικός και ο τελικός του αγωνίσματος.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024