Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την ανανέωση εντολής της UNFICYP

ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την ανανέωση εντολής της UNFICYP

Η Ελλάδα χαιρετίζει τις αναφορές του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο, για άλλη μια φορά, καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων στα Βαρώσια και τη Νεκρή Ζώνη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την ομόφωνη υιοθέτηση του Ψηφίσματος 2723/2024 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία ανανεώνεται η εντολή της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) για ένα έτος.

Συμβάλλει «στις προσπάθειες για εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσεις στο Κυπριακό»

«Στην Απόφασή του, το Συμβούλιο Ασφαλείας καλωσορίζει τον πρόσφατο διορισμό της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, κ. Maria Angela Holguin Cuellar, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού, στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, επιβεβαιώνοντας το πλαίσιο των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για τις μονομερείς ενέργειες σε Βαρώσια και Πύλα

Προστίθεται δε ότι: «Η Ελλάδα χαιρετίζει τις αναφορές του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο, για άλλη μια φορά, καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων στα Βαρώσια και τη Νεκρή Ζώνη, με ιδιαίτερη αναφορά στην Πύλα, καλώντας σε άμεση αναστροφή των τετελεσμένων, αποχή από περαιτέρω μονομερείς κινήσεις και εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Η ανανέωση της εντολής της UNFICYP και ο διορισμός της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓΗΕ θα συμβάλλουν στις προσπάθειες με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024