Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με διάλυση κινδυνεύει η Σάλκε

Με διάλυση κινδυνεύει η Σάλκε

Η γερμανική ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό στην ερασιτεχνική κατηγορία (4η κατηγορία) ή ακόμα και με διάλυση.

Με αφανισμό κινδυνεύει ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Γερμανίας λόγω χρεών και αγωνιστικής κατρακύλας. Πρόκειται για τη Σάλκε η οποία συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα και παραμένει πάνω τη ζώνη του υποβιβασμού λόγω διαφοράς τεσσάρων γκολ από τις ισόβαθμες Μπράουνσβαϊγκ και Χάνσα Ροστόκ.

Στην περίπτωση που οι Βασιλικοί Μπλε υποβιβαστούν στην τρίτη κατηγορία θα είναι «σχεδόν αδύνατο» να λάβουν άδεια συμμετοχής γιατί διοργανώτρια του πρωταθλήματος είναι η γερμανική ομοσπονδία και όχι η λίγκα όπως συμβαίνει στις δύο κορυφαίες κατηγορίες, και ισχύουν διαφορετικοί κανόνες.

Στο τέλος της περυσινής σεζόν τα χρέη της Σάλκε ήταν περίπου 165 εκατ. ευρώ.

Αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα αφού τα έσοδα θα είναι πλέον ελάχιστα ενώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι ομάδες μοιράζονται 23 εκατ. Μια προοπτική είναι να πουληθούν η εντυπωσιακή Βέλτινς Αρένα όπως και τα δικαιώματα μάρκετινγκ και κέτερινγκ, τα τελευταία ασημικά της άλλοτε μεγάλης ομάδας του Γκέλζενκίρχεν. Ακόμα όμως και αυτή η περίπτωση φαντάζει δύσκολη γιατί δεν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το γήπεδο.

Επίσης θα απολυθούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ κανένας από τους επαγγελματίες παίκτες της δεν θα έχει νόμιμο συμβόλαιο στην τρίτη κατηγορία. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αντικατασταθούν όλοι χωρίς το κλαμπ να εισπράξει σεντ από την αποχώρηση των υφιστάμενων παικτών του.

Στο χειρότερο σενάριο η Σάλκε θα υποβιβαστεί στην ερασιτεχνική κατηγορία (4η κατηγορία) ή μπορεί να διαλυθεί.

Το Σάββατο η Σάλκε υποδέχεται την ισόβαθμη Μπράουνσβαϊγκ σε ένα ματς ζωής και θανάτου, όπως θα είναι στο εξής όλα, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024