Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Θα διατηρήσει για χρόνια τον έλεγχο ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, λέει ο ισραηλινός ΥΠΕΞ

Ισραήλ: Θα διατηρήσει για χρόνια τον έλεγχο ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, λέει ο ισραηλινός ΥΠΕΞ

Το Ισραήλ θα κρατήσει τον έλεγχο της ασφάλειας στη Λωρίδα «ωσότου να είμαστε σίγουροι πως δεν θα μας σκοτώνουν πλέον κάτοικοι της Γάζας», σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών.

Καθώς οι αντεγκλήσεις για τη λύση των δυο κρατών στο Μεσανατολικό συνεχίζονται, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε χθες Τρίτη για ακόμη μια φορά πως η κυβέρνησή του έχει σκοπό να κρατήσει την ευθύνη για την ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας «για χρόνια».

Αυτό θα ισχύει «ωσότου να είμαστε σίγουροι πως δεν θα μας σκοτώνουν πλέον κάτοικοι της Γάζας», είπε ο Ισραέλ Κατς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Abir Sultan) κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε μέσα ενημέρωσης του γερμανικού ομίλου Axel Springer, συμπεριλαμβανομένων της ταμπλόιντ εφημερίδας Bild και του περιοδικού και ειδησεογραφικού ιστοτόπου Politico.

«Απόλυτα παράλογο» να «λένε στο Ισραήλ πως το σωστό είναι η λύση των δυο κρατών»

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας αποκάλεσε εκ νέου τα μέλη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς τους «νέους ναζί», που κατ’ αυτόν «πρέπει να εξαλειφθούν».

Χαρακτήρισε «απόλυτα παράλογο» το ότι «έπειτα από όλα όσα έγιναν» την 7η Οκτωβρίου, όταν ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου επίθεση σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, «λένε στο Ισραήλ πως το σωστό είναι (να εφαρμοστεί) η λύση των δυο κρατών».

Ακόμη, επέμεινε πως Παλαιστίνιοι σκότωσαν Ισραηλινούς και κατά συνέπεια η κυβέρνησή του δεν έχει καμιά πρόθεση να εκχωρήσει σε Παλαιστίνιους την ευθύνη για την ασφάλεια των Εβραίων στο μέλλον.

Κατά του νέου εποικισμού

Ταυτόχρονα απέρριψε τις προτάσεις — που υποστηρίζουν πολλά μέλη της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου — να υπάρξει εκ νέου εποικισμός της Λωρίδας της Γάζας, επιμένοντας πως το Ισραήλ δεν θα «κυβερνά» τον μικρό παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακο.

«Αυτό δεν θα γίνει. Η κυβερνητική πολιτική είναι σαφής, ό,τι κι αν λένε μεμονωμένοι υπουργοί», διαβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024