Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα λεπτά «κήρυγμα» και τέλος...

Δέκα λεπτά «κήρυγμα» και τέλος…

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον εαυτό του στο τρίτο δεκάλεπτο και με μπροστάρηδες Κάνααν και Ράιτ πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στην Άλμπα

Ο Ολυμπιακός είχε έναν δρόμο ν’ ακολουθήσει στο παιχνίδι με την Άλμπα και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, έχοντας σε εντυπωσιακή βραδιά τον Κάνααν αλλά και τον Μόουζες Ράιτ, ο οποίος έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας του λιμανιού.

Κοιτώντας κάποιος το τελικό σκορ και χωρίς να έχει δει το παιχνίδι, ίσως θεωρήσει ότι όλα ήρθαν βολικά στους πειραιώτες αλλά δεν ήταν έτσι τα πράγματα, καθώς η γερμανική ομάδα έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στα δύο πρώτα δεκάλεπτα.

Στη συνέχεια όμως είδαμε τις «ρυθμίσεις» των ερυθρόλευκων να φτάνουν στα επίπεδα που θέλει ο Μπαρτζώκας και όλα κύλησαν ομαλά για την ομάδα του λιμανιού, ειδικά από τη στιγμή που οι πειραιώτες έσφιξαν τις… τανάλιες στην άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο.

Είδαμε δέκα λεπτά μπασκετικό «κήρυγμα» από τους πειραιώτες στην τρίτη περίοδο κι αυτό ήταν το «κλειδί» για τη νίκη της ομάδας του λιμανιού, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει 33 πόντους και να δέχεται 13. Εκεί κρίθηκαν όλα.

Ο Ολυμπιακός πήρε ενέργεια από τις καλές άμυνες, βρήκε τα μεγάλα τρίποντα από τον Κάνααν και το παιχνίδι εξελίχθηκε κατ’ ευχήν για τους «ερυθρόλευκους», με τον στόχο να υλοποιείται στο απόλυτο.

Και δεν μιλάμε μόνο για τη νίκη αλλά και για την εικόνα που παρουσίασε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Μόουζες Ράιτ, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός.

Τα όσα έδειξε ο Αμερικανός σέντερ στο παρκέ του ΣΕΦ άφησαν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, καθώς ο Ράιτ πρόσφερε πολλά και στις δύο ρακέτες. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, με τον Μπαρτζώκα να έχει πλέον στα χέρια του κι ένα σέντερ διαφορετικού στυλ σε σχέση με Φαλ και Μιλουτίνοφ.

Με μια μόλις προπόνηση ο Αμερικανός κι όμως κατάφερε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη νίκη που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στην Άλμπα.

Ήταν επίσης πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των «ερυθρόλευκων» το μεγάλο παιχνίδι που έκανε ο Κάνααν αλλά και η πολύτιμη συνεισφορά του Μπραζντέικις, ο οποίος αυτή τη φορά βοήθησε τον Ολυμπιακό και με τους πόντους που πέτυχε αλλά και με τις καλές άμυνες που έπαιξε.

Όπως προαναφέραμε στον πρόλογο, η δουλειά έγινε για τον Ολυμπιακό κι αυτό ήταν άλλωστε το ζητούμενο.

Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι η ομάδα του Μπαρτζώκα πήρε άνετα τη νίκη χωρίς να έχει στο παρκέ Φαλ, Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εκτός από την Άλμπα, ο Ολυμπιακός νίκησε και τα πολλά προβλήματα.

Τώρα οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να αφοσιωθούν στον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο και αν καταφέρουν να πετύχουν τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Λάσο θα μιλάμε για ιδανικό σενάριο.

Ο αγώνας στην Γερμανία θα είναι δύσκολος κι αυτό φαίνεται και από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης των Βαυαρών με την Μπασκόνια.

Η ομάδα του Μονάχου πήρε τη νίκη απέναντι στους Ισπανούς και για να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός στην έδρα της Μπάγερν θα πρέπει να ξεχάσει τα δύο πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα με την Άλμπα και να έχει στο μυαλό του το τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024