Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια - Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος

Λέσβος: Βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια – Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος

Οι 57 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή του νησιού μεταφέρθηκαν σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι»

Βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες προσέκρουσε σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, με τραγική κατάληξη για δύο από αυτούς, ενώ ακόμα ένας αγνοείται.

Χθες το βράδυ, δύο μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή του Παληού στο Μανταμάδο Λέσβου από σκάφος της FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, και ενημερώθηκε για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων στην περιοχή, παρά τους θυελλώδεις βοριάδες που έπνεαν.

 Από στην αστυνομία εντοπίστηκαν 57 αλλοδαποί στην ορεινή περιοχή Παληού Λέσβου καθώς και δύο σοροί κοντά στην ακτή

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα , «η λέμβος έφτασε στην ακτή με τους επιβαίνοντες να διαφεύγουν σε ορεινή περιοχή, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση από βοηθητικό σκάφος της δύναμης FRONTEX.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και τις πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν συνολικά 57 αλλοδαποί στην ορεινή περιοχή Παληού Λέσβου καθώς και δύο σοροί πλησίον της ακτής από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Γρ. Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι», ενώ οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Κατά δήλωσή ενός εκ των διασωθέντων, ένας εκ των επιβαινόντων έπεσε στη θάλασσα όταν η λέμβος προσέκρουσε στην βραχώδη ακτή και έκτοτε αγνοείται.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024