Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντρέας Γεωργίου: «Διαβεβαιώνω τον καθένα πως δεν «χρησιμοποιούμε», την Αμμόχωστο και το όνομά της»

Αντρέας Γεωργίου: «Διαβεβαιώνω τον καθένα πως δεν «χρησιμοποιούμε», την Αμμόχωστο και το όνομά της»

Τις δικές του απαντήσεις έδωσε ο σκηνοθέτης της σειράς του MEGA για διάφορα σχόλια που ακούστηκαν μετά την πρεμιέρα.

Ο Αντρέας Γεωργίου που υπογράφει τη σκηνοθεσία της νέας δραματικής σειράς του MEGA «Famagusta» έδωσε συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και στο Γιάννη Χατζηγεωργίου.

Ο δημιουργός απάντησε στο ενδεχόμενο να δούμε τη σειρά σε διεθνείς πλατφόρμες «Υπάρχει πάντως ήδη εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον -και όχι από μία μόνο πλατφόρμα- για προβολή της σειράς στο εξωτερικό. Είμαστε σε κάποιες διαδικασίες, όμως, ακόμη, κι έτσι δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι επίσημα. Αλλά αυτό με χαροποιεί αφάνταστα! Για προσωπικούς λόγους, κυρίως».

Αν είναι να κάνω κάτι για το εξωτερικό, ας είναι κάτι που να έχει τη σημαία της Κύπρου μέσα

Έχω γεννηθεί στο εξωτερικό, έχω μεγαλώσει από την εφηβεία μου στο εξωτερικό, έχω σπουδάσει στο εξωτερικό, και θα μπορούσα να παραμείνω στο εξωτερικό για να κάνω καριέρα εκεί. Όμως, αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο.

Για να είμαι κοντά στους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν, κοντά στην οικογένειά μου, κοντά στην καρδιά μου. Κι είπα τότε: Αν είναι να κάνω κάτι για το εξωτερικό, ας είναι κάτι που να έχει τη σημαία της Κύπρου μέσα. Θα δεις, λοιπόν, πως στο opening της «Famagusta», υπάρχει η σημαία της Κύπρου. Αν είναι αυτή τη στιγμή, τότε τολμώ να σου πω πως κατάφερα να φτάσω εκεί που ήθελα.

Η δραματική σειρά έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κουνού από το πρώτο επεισόδιο

Οι αντιδράσεις για τη νέα σειρά

«Τις γνωρίζω τις αντιδράσεις. Και από ένα μικρό αριθμό Βαρωσιωτών, οι οποίοι θεωρούν πως «εκμεταλλευόμαστε το όνομα της πόλης για να κερδοφορήσουμε.» Θα τους παρακαλούσα, όλους, να δουν την σειρά.

Και αφού την δουν, τότε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, γιατί τότε θα καταλάβουν τι είναι πραγματικά αυτή η σειρά. Ξέρω πως πάντα υπάρχουν οι αντιδράσεις, σε οποιαδήποτε δουλειά -πόσω δε μάλλον σε μία τέτοιους είδους δουλειά-, και όλα είναι κατανοητά. Πάντως, μπορώ να διαβεβαιώσω τον καθένα πως δεν «χρησιμοποιούμε», κατ’ ουδένα λόγο, την Αμμόχωστο, και το όνομά της. Αλίμονο!»

Η «Famagusta» είναι η πατρίδα μου, είναι η οικογένειά μου, είναι ο τόπος μου, είναι η ψυχή μου

«Είμαι ολόκληρος εγώ σε αυτή τη σειρά. Ξέρεις, με ενοχλεί να πηγαίνω στο εξωτερικό -γιατί ταξιδεύω πολύ συχνά στο εξωτερικό για τη δουλειά μας- και ακόμα να λέω «Κύπρος» και να με ρωτούν «τι είναι αυτό;», οπότε αναγκάζομαι να λέω «Ελλάδα». Χάρηκα που μέσω του «Μπρούσκο» π.χ., που προβλήθηκε με επιτυχία, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, πολλοί άνθρωποι που δεν ήξεραν την ύπαρξη της Κύπρου, την έμαθαν.

Ζούμε σε μια ημικατεχόμενη γη εδώ και 50 χρόνια, απέναντι μας υπάρχει μία πόλη μέσα στο συρματόπλεγμα, η Αμμόχωστος, και αυτό δεν το ξέρει ο περισσότερος κόσμος που ζει στο εξωτερικό.

Δεν πρέπει, επιτέλους, να το μάθει;»

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024