Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μελισσοκόμοι: Προχωρούν σε πανελλαδική διαμαρτυρία την 1η Φεβρουαρίου

Μελισσοκόμοι: Προχωρούν σε πανελλαδική διαμαρτυρία την 1η Φεβρουαρίου

Χωρίς τους μελισσοκόμους δεν υπάρχει αγροτιά, λένε χαρακτηριστικά

Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις πρωτεύουσες της κάθε περιφέρειας, προχωρούν την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024 οι μελισσοκόμοι της χώρας με απόφαση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Μελισσοκόμων, ενώ οι παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 30ης Agrotica.

Ειδικότερα, μαζί με τους μελισσοκόμους στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και την Χαλκιδική, οι οποίοι σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα παρατάξουν 300 τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, επί 4 συνεχόμενες ημέρες.

Σε ψήφισμά τους, που υπογράφουν περί τους 30 Μελισσοκομικούς Συλλόγους και η Ομοσπονδία, αναφέρουν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα τα οποία τους κατεβάζουν στο δρόμο: «Χωρίς πίεση δεν αλλάζει τίποτα και το μόνο που μας έχει μείνει είναι να κατέβουμε στον δρόμο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Χωρίς πίεση δεν αλλάζει τίποτα και το μόνο που μας έχει μείνει είναι να κατέβουμε στον δρόμο», αναφέρουν οι μελισσοκόμοι

Τι διεκδικούν

Στα αιτήματα διεκδίκησης, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Μελισσοκόμων, αναφέρει – μεταξύ άλλων – την άμεση ενίσχυση για την σοβαρή απώλεια εισοδήματος λόγω μειωμένης παραγωγής, συνέπεια κλιματικής κρίσης, την μείωση του κόστους παραγωγής, ίσες ευκαιρίες στην χρηματοδότηση, στα σχέδια βελτίωσης, καθώς και ανταποδοτική της επικονίασης ενίσχυσης, αλλά και ειδικό πρόγραμμα στήριξης των μελισσοκόμων στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές – πλημμύρες) του 2023 περιοχές.

Παράλληλα, ζητούν τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, μέτρα για τα προϊόντα κυψέλης με την επικαιροποίηση των χαρακτηριστικών των αμιγών ελληνικών μελιών, αλλά και μέτρα για τις ελληνοποιήσεις με πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού, ισοζυγίου μελιού για τους εμπόρους/τυποποιητές, μέτρα κατά της νοθείας και των παραπλανητικών ετικετών κ.ά.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024