Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H περίοδος χάριτος του Φατίχ Τερίμ τελείωσε

H περίοδος χάριτος του Φατίχ Τερίμ τελείωσε

Αυτό που καταλογίζεται βασικά στον Τερίμ είναι ότι επιμένει να παίζει με την ομάδα ψηλά, παρότι ή ίδια η ομάδα δεν μπορεί να το υποστηρίξει.

Οι πρώτες γκρίνιες για τον Φατίχ Τερίμ ξεκίνησαν με τη λήξη του ντέρμπι της Τούμπας με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να καταλογίζουν στον Τούρκο προπονητή τον λανθασμένο τρόπο παιχνιδιού και τις επιλογές του κατά τη διάρκεια του ματς.

Μπορεί η ήττα σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα να μην θεωρείται εξωπραγματικό αποτέλεσμα, αλλά ο τρόπος που επετεύχθη και η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων που έφτασε στο +3 , μετά μάλιστα από την ήττα από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, άλλαξαν τις συνθήκες στο «τριφύλλι».

Και κυρίως επέτειναν το κλίμα δυσπιστίας απέναντι στον Τερίμ που έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι, λόγω της διαδοχής στον αγαπημένο τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αυτό που καταλογίζεται βασικά στον Τερίμ είναι ότι επιμένει να παίζει με την ομάδα ψηλά, παρότι ή ίδια η ομάδα δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Υπάρχει φανερό έλλειμα φυσικής κατάστασης, το οποίο σε αυτή τη φάση της σεζόν και με απανωτά παιχνίδια, δεν μπορεί να το βελτιώσει.

Και στα δύο γκολ του Δικεφάλου του Βορρά, οι γηπεδούχοι ήταν δύο σκάλες πιο γρήγοροι. Η αντεπίθεση στο 1-0 ήταν υπόδειγμα συνεργασίας και ταχύτητας με τον Παναθηναϊκό να μένει ξεχασμένος μπροστά και στο 2-1 ο 36χρονος Τάισον πέρασε σαν σταματημένο τον Βαγιαννίδη.

Ο Τερίμ έχει τη δική του φιλοσοφία και είναι εύλογο να θέλει να την εφαρμόσει στην ομάδα του. Αλλωστε στον Παναθηναϊκό ήρθε για να αλλάξει τα πράγματα και όχι να διατηρήσει τα ίδια. Απλώς στην παρούσα χρονική κατάσταση με όλα τα μέτωπα ανοιχτά, δεν μπορούν οι αλλαγές να είναι κοσμογονικές και να αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της ομάδας. Γιατί μέχρι να τις κατανοήσουν οι ποδοσφαιριστές, η ζημιά θα έχει γίνει!

Πέρα από το αγωνιστικό σύστημα, ο Φατίχ Τερίμ έδειξε αδιάβαστος και για τον ΠΑΟΚ. Όταν ο Ντεσπότοφ είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος και δεν υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης του, τότε κάτι δεν πάει καλά. Για παράδειγμα στο δεύτερο γκολ, ο Βούλγαρος ήταν εντελώς μόνος στην περιοχή και φυσικά δεν αστόχησε πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης για τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για τον Τάισον. Κι αυτός είναι ο λόγος που στο δεύτερο μέρος γύρισε στην άμυνα τον Αράο, χάνοντας, όμως, τον πιο πολύτιμο παίκτη από τη μεσαία γραμμή.

Επίσης, οι τρεις αλλαγές ταυτόχρονα στο ημίχρονο, για ορισμένους αποδιοργάνωσαν τον Παναθηναϊκό και δεν πρόσφεραν κάτι παραπάνω στην ομάδα, παρότι λίγο πιο μετά ήρθε το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Τερίμ δεν ήταν και τυχερός το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκης, γιατί αν είχαν καρποφορήσει οι δύο ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, η συζήτηση θα ήταν διαφορετική σήμερα.

Με «αν» όμως, δεν παίζεις ποδόσφαιρο και πλέον μετά κι από αυτή την ήττα, η περίοδος χάριτος που είχε όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό τελείωσε!  Με δύο καθοριστικά ματς να έρχονται, η ρεβάνς με τον Ατρόμητο και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Τερίμ πρέπει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Διαφορετικά, η κατάσταση θα γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για τον ίδιο…

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024