Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ, λέει η Ράζου

Το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ, λέει η Ράζου

Να έρθουν καλύτερες μέρες για τον λαό και αυτό μπορεί να αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με άνοδο του ΚΚΕ, υποστηρίζει η Λουΐζα Ράζου

«Η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών είναι η λύση», επισήμανε το μέλος του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Λουΐζα Ράζου, μιλώντας την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84»

Σημειώνοντας τις «τραγικές επιπτώσεις που βιώνουν από την πολιτική της ΚΑΠ, όπως και οι συνάδελφοί τους από άλλες χώρες που κινητοποιούνται, με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, με κερδισμένους τους εμποροβιομήχανους και το μεγάλο κεφάλαιο».

«Ο κόσμος να σκεφτεί εάν η πολιτική της ΕΕ μπορεί να εμπεριέχει έστω κι έναν κόκκο φιλολαϊκής πολιτικής»

Σημείωσε ότι «οι αγρότες στην Ευρώπη ζουν τις ίδιες αρνητικές συνέπειες με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, τις ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία, τα θέματα που αφορούν την «πράσινη» ανάπτυξη»».

«Είναι ευκαιρία, ενόψει και των Ευρωεκλογών», τόνισε, «ο κόσμος να σκεφτεί εάν η πολιτική της ΕΕ μπορεί να εμπεριέχει έστω κι έναν κόκκο φιλολαϊκής πολιτικής και πολιτικά να δυναμώσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ που εξειδικεύουν οι εθνικές κυβερνήσεις».

«Οι φοιτητές δεν είναι μειοψηφία»

Για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια κατήγγειλε την «τακτική της σημερινής, αλλά και προηγούμενων κυβερνήσεων που επιστρατεύει τη λογική των μειοψηφιών και του κοινωνικού αυτοματισμού, όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις».

«Οι φοιτητές δεν είναι μειοψηφία, μέσα από μαζικές διαδικασίες -και αυτό είναι ενθαρρυντικό στοιχείο της ανασύνταξης του φοιτητικού κινήματος- συζητούν, αποφασίζουν και αντιδρούν με τις μορφές που εκτιμούν» είπε, προσθέτοντας ότι «και τα μεγάλα πανελλαδικά συλλαλητήρια που γίνονται εδώ και τρεις εβδομάδες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των φοιτητών έχει απορρίψει το αντιδραστικό νομοσχέδιο».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η λειτουργία των ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα βοηθήσει τα δημόσια, σημείωσε πως «το παράδειγμα της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της Υγείας δείχνει ακριβώς το αντίθετο: Από τη μία σμπαραλιασμένα και υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία και από την άλλη τα ιδιωτικά μεγαθήρια να θησαυρίζουν».

«Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην Παιδεία», πρόσθεσε, «με την παραπέρα εμπορευματοποίηση των δημόσιων Πανεπιστημίων, με την υποβάθμιση των πτυχίων τους, αφού θ’ ανταγωνίζονται τα αγορασμένα πτυχία των ιδιωτικών σχολών. Με αυτή την έννοια, η κάθε λαϊκή οικογένεια που στερείται για να σπουδάσει τα παιδιά της, αξίζει τον κόπο να στηρίξει αυτή την πάλη που δίνουν σήμερα οι φοιτητές».

«Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση»

«Το ΚΚΕ επί της αρχής είναι αντίθετο γιατί ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν προσθέτει και δεν βελτιώνει σε τίποτα τη μεταξύ τους σχέση»

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αναφέρθηκε στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ που δημοσιεύεται σήμερα, τονίζοντας πως «κριτήριο είναι το δικαίωμα του παιδιού, που έχει τη βάση του στην ανάγκη το παιδί να έχει δεσμούς με πατέρα και μητέρα, αυτή η ανάγκη έχει αντικειμενική βάση που στηρίζεται στην αμφίπλευρη σχέση πατρότητας – μητρότητας, από τη συμπληρωματική λειτουργία της γυναίκας και του άνδρα στη διαδικασία της τεκνοποίησης».

«Τα άρθρα του νομοσχεδίου παρακάμπτουν το παραπάνω κοινωνικό δικαίωμα του παιδιού και ταυτόχρονα μέσω του πολιτικού γάμου των ομόφυλων κατοχυρώνουν την κοινή γονική μέριμνα που οδηγεί στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης και της υιοθεσίας», σημείωσε.

«Για το ΚΚΕ γνώμονας είναι η ανάγκη του παιδιού να μη στερείται αντίστοιχα στην κοινωνική σχέση που έχει τη μητέρα και τον πατέρα του. Το ΚΚΕ επί της αρχής είναι αντίθετο σε αυτό το νόμο γιατί ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν προσθέτει και δεν βελτιώνει σε τίποτα τη μεταξύ τους σχέση, αντίθετα στον πυρήνα του έχει την τεκνοθεσία και την υιοθεσία. Οδηγεί αντικειμενικά στον γονέα 1, 2, 3, όπως προκύπτει και από τις διατυπώσεις του νομοσχεδίου κι ενώ και το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό γονεϊκότητας είναι σε ισχύ» υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε, πως «στο άρθρο 10 περιγράφεται ότι μπορεί να υπάρχει παρένθετη μητρότητα από ομόφυλα ζευγάρια σε άλλη χώρα, δηλαδή άκρατη εμπορευματοποίηση».

«Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση»

Όσον αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ανέφερε ότι πρόκειται για «εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών υποχρεώσεων που σε τίποτα δεν έχει σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα και την αμυντική ικανότητα της χώρας. Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα εξυπηρετεί τα ΝΑΤΟικά σχέδια, στο πλαίσιο των οποίων τα ελληνικά πλοία φθάνουν μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα – και όχι βέβαια για να προστατευτεί το Αιγαίο – ενώ το κόστος του, 8,6 δισ. ευρώ, είναι δυσβάσταχτο για τον ελληνικό λαό. Την ίδια ώρα, τα «δώρα» εκ μέρους των ΗΠΑ είναι το αντίτιμο της συμβολής στην ενίσχυση της ουκρανικής κυβέρνησης στον πόλεμο με τη Ρωσία».

«Όλα αυτά», ανέφερε στη συνέχεια, «εμπλέκουν τον λαό σε ένα κουβάρι ανταγωνισμών που είναι σε εξέλιξη και φέρνει πολέμους, αίμα, και ξεκλήρισμα λαών, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει μεγάλες ευθύνες. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ώστε να αντιδράσει σε αυτό το μακέλεμα των λαών, στην Παλαιστίνη και αλλού».

Τέλος, για τις ευρωεκλογές, η Λουΐζα Ράζου σημείωσε ότι «στόχος του ΚΚΕ είναι να πάμε σε αυτή την εκλογική μάχη, έχοντας ο λαός στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, τα εργασιακά, την ακρίβεια, τα αγροτικά, τα θέματα της νεολαίας».

«Σε αυτά τα ζητήματα το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για τον λαό και αυτό μπορεί να αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με άνοδο του ΚΚΕ, που αποτελεί στοιχείο της χειραφέτησης του λαού από την κυρίαρχη πολιτική» κατέληξε στην συνέντευξή της η Λ. Ράζου.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024