Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες - Τηλεκπαίδευση, απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτικές αλυσίδες

Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες – Τηλεκπαίδευση, απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτικές αλυσίδες

Το νέο έκτακτο της ΕΜΥ - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία και ο κρατικό μηχανισμός για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ένταση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις επόμενες ώρες σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και τον κρατικό μηχανισμό σε επιφυλακή.

Στην Αττική από αργά το βράδυ χιονίζει στα βόρεια προάστια όπως Διόνυσο, Πεντέλη, Δροσιά, Μαλακάσα και δεν αποκλείεται μέχρι το πρωί της Τρίτης τα χιόνια να φτάσουν ακόμα και πιο χαμηλά.

Δείτε βίντεο από την Παλαιά Πεντέλη

Πού θα το στρώσει

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, τα δύσκολα είναι μπροστά μας καθώς η έξαρση του φαινομένου αναμένεται από αργά το βράδυ.

Συγκεκριμένα, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Κρίσιμο υψόμετρο χιονοπτώσεων είναι τα 300 μέτρα για Κυκλάδες και για Κρήτη τα 600 μέτρα.

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο 8-9 μποφόρ ενώ τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως την Τετάρτη το πρωί.

Ειδικότερα για την Αττική αναμένοντα πυκνές χιονοπτώσεις ενδεικτικά σε Βίλια Αττικής 30-50 εκ., Διόνυσο 15-30 εκ., Ιπποκράτειος Πολιτεία 15-30 εκ., Πεντέλη 10-20 εκ., Θρακομακεδόνες 10-20 εκ.

Συστάσεις στους πολίτες

Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ από τις 22.00 είναι υποχρεωτική η κατοχή αντιολισθητικών αλυσίδων στην Αττική με την Τροχαία να πραγματοποιεί ελέγχους σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου κυρίως στα βόρεια προάστια.

Επίσης από τις 20.00 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα και στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα.

Αργά το βράδυ έκλεισε λόγω χιονόπτωσης η αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Πεντέλης.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Κλειστά σχολεία

Με αφορμή τις επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής – και ειδικότερα, στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης.

Όπως επισημαίνεται η συγκεκριμένη απόφαση αποσκοπεί στην προστασία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες, ενώ γίνεται συνεχής επανεκτίμηση των δεδομένων για τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, για όσο και όπου χρειαστεί. Συντονισμένα και μεθοδικά, δουλεύουμε για τον μετριασμό των συνεπειών του χιονιά και την προστασία των πολιτών».

Επίσης με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Εύβοια και Βοιωτία.

Το νέο έκτακτο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Αυγή»

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Θεσσαλία – Σποράδες: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της Μαγνησίας (ενδεικτικά 200-300m). Οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές και βαθμιαία τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

β) Ανατολική Στερεά: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας (ενδεικτικά 200-300m). Οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Βοιωτία ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

γ) Εύβοια: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

δ) Αττική: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αρχικά στα βόρεια (ενδεικτικά 300-400m) ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα ανατολικά και δυτικά. Εξασθένηση από τη νύχτα.

ε) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Οι χιονοπτώσεις τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα είναι πυκνές ενώ από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) θα εξασθενήσουν.

στ) Κρήτη: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ενώ από τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες. Εξασθένηση από το βράδυ της Τετάρτης (31-01-24).

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη (30-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

β) Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη (30-01-24) κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024