Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξεταστική για τα Τέμπη: Στον ΟΣΕ έριξε την ευθύνη o CEO της Hellenic Train

Εξεταστική για τα Τέμπη: Στον ΟΣΕ έριξε την ευθύνη o CEO της Hellenic Train

«Οι όποιοι εκτροχιασμοί και αποκλίσεις τρένων που έχουν σημειωθεί οφείλονται σε ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/1) η κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο στην εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη, με τον ίδιο να τονίζει πως οι όποιοι εκτροχιασμοί και αποκλίσεις τρένων οφείλονται σε ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ.

«Οι όποιοι εκτροχιασμοί και αποκλίσεις τρένων που έχουν σημειωθεί οφείλονται σε ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ» είπε χαρακτηριστικά.

«Την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης της υποδομής»

Σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής για τα Τέμπη, Δημήτρη Μαρκόπουλου, για το εάν γνωρίζει να υπάρχουν στην εταιρεία άλλοι μηχανοδηγοί με εγκεφαλικά ή καρδιακά προβλήματα, ο κ. Καποτόρτο είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, που αφορούν σε παρόμοιες ή άλλες περιπτώσεις.

«Είναι κάτι το οποίο μάθαμε κι εμείς μόλις προ εβδομάδας σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο μηχανοδηγό» επεσήμανε ο κ. Καποτόρτο και επανέλαβε ότι η ιατρική αξιολόγηση γίνεται από πιστοποιημένους γιατρούς και δεν είναι υποκειμενική αξιολόγηση της Hellenic Train.

«Ασφαλώς και θα ταξίδευα»

«Οι πιστοποιημένοι γιατροί αξιολογούν αν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει υποστεί ένας εργαζόμενος τον καθιστά ικανό ή μη ικανό να εξακολουθήσει, μετά από κάποιο διάστημα νοσηλείας, να ασκεί τα καθήκοντά του» πρόσθεσε.

Επίσης, στην ερώτηση του κ. Μαρκόπουλου εάν ο ίδιος ή τα παιδιά του θα ταξίδευαν με έναν μηχανοδηγό με εγκεφαλικά, είπε ότι εάν ο μηχανοδηγός κριθεί ικανός, δεν έχουμε λόγο να έχουμε διαφορετική γνώμη. «Ασφαλώς (σ.σ.: θα ταξίδευα)», είπε ο κ. Καποτόρτο.

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024